Logo GadgetGear.nl
KPN Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

KPN koopt glasvezelnetwerken van Primevest

In Den Haag, Rotterdam en Eindhoven worden veel glasvezelgebruikers binnenkort klant van KPN. KPN is met Primevest Capital Partners overeengekomen deze netwerken over te nemen en daarmee 127.000 aansluitingen erbij te krijgen.

De overname door KPN is niet geheel onverwacht. KPN heeft als doel om eind 2026 zo’n 80% van de glasvezelaansluitingen in Nederland te leveren. In totaal zit KPN nu op 4 miljoen aansluitingen. Overigens gaat het om aansluitingen op het open KPN netwerk. Dit wil zeggen dat KPN wel de eigenaar van de fysieke aansluiting is, maar niet de aanbieder van internet over die aansluiting hoeft te zijn. Die rol blijft weggelegd voor de vele aanbieders op haar open netwerk, waarvan er een aantal wel weer van KPN zijn. In vergelijking tot het stroomnet zou je KPN in deze dus kunnen zien als de netbeheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.