Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

FTC dient een klacht in bij Ring tbv privacy gebruikers

Slecht nieuws rondom Ring in de VS. Het beveiligingsmerk en volle dochter van Amazon heeft een klacht van de Federal Trade Commissie aan de broek omdat er onzorgvuldig wordt omgegaan met de beelden van de Ring camera’s.

Medewerkers van Ring blijken vrij bij onversleutelde opnamen van Ring camera’s te kunnen. Daarnaast blijken ook IT bedrijven in Oekraïne vrij toegang tot de beelden te hebben terwijl gebruikers verwachten privacy te hebben. Zeker wanneer de camera’s binnenshuis zijn geplaatst. In de aanklacht is een verslag opgenomen van een werknemer die naar eigen zeggen regelmatig aan het gluren was op camera’s met het label bedroom of bathroom op zoek naar meisjes. Hoewel Amazon zich niet in de aanklacht herkent, is het bedrijf al wel bereid om de zaak voor $5,8 miljoen te schikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.