FritzSmart Gateway
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zigbee komt naar het Fritz Smart Home

Lang hield fabrikant AVM vast aan de DECT standaard voor smart home oplossingen. Net als Siemens en een handjevol andere kleine merken. Maar ze zijn om en gaan nu ook Zigbee ondersteunen.

In Duitsland is de FirtzSmart Gateway in de schappen te vinden. Hiermee kun je jouw Fritz Smart Home netwerk uitbreiden met Zigbee apparaten. Die apparaten hoeven natuurlijk niet van Fritz te zijn. De open standaard laat het toe dat je zelf naar voorkeur apparaten combineert.

Met de komst van deze hardware zet Fritz ook de eerste stap richting Matter. Dat kan namelijk heel goed over het Zigbee netwerk. AVM heeft al laten weten dat Matter zeker volgt. Maar wanneer is nog onbekend. De uitrol van Matter is voor meerdere fabrikanten momenteel wat problematisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.