TSMC Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Taiwanees TSMC overweegt fabriek in Duitsland

Naast het Amerikaanse Intel, overweegt ook Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited een chipfabriek in Duitsland te willen plaatsen. Daar heeft het €10 miljard voor over.

Naast TSMC zouden ook het Duitse Infineon, het eveneens Duitse Bosch en het Nederlandse NxP investeerders worden in de Duitse fabriek. De fabriek zou 28nm chips produceren en daarmee waarschijnlijk niet de focus hebben op chipsets voor smartphones of computers. Smartphonechipsets worden momenteel al op 4nm schaal geproduceerd.

Volgens Bloomberg wordt in augustus bekend of TSMC, de grootste geldschieter, akkoord gaat.

Voor TSMC kan de fabriek ook een strategische keuze zijn door de groeiende politieke spanningen tussen China en Taiwan. Taiwan loopt ver op China vooruit in de mogelijkheden voor het produceren van chipsets, waardoor China op technologisch niveau achterloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.