Logo GadgetGear.nl
T-Mobile en Oppo Partnerstore
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

T-Mobile stopt 1 juni definitief met 2G

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar voor 3G apparaten als de Amazon Kindle’s en vele TomTom’s was het toch handig dat na het afsluiten van 3G, de Nederlandse telco’s hun 2G netwerken overeind hielden. Per 1 juni stopt ook dat bij 2G.

De afsluiting zal niet alleen gelden voor T-Mobile zelf, maar ook voor alle virtuele providers op het netwerk zoals Ben en Tele2.

Sinds 2021 is T-Mobile al bezig om 2G af te stoten en komen mobiele telefoons er al niet meer op. Die waren wat de provider betreft al klaar voor de stort. IoT apparaten mochten wel nog op het netwerk, maar ook die mogen wat T-Mobile betreft tot het eWaste worden verschroot… of je koopt een simkaartje van een andere provider. Daar liggen vaak langere contracten met infrastructuurpartijen in Nederland die de komende jaren echt nog niet zonder 2G kunnen. Denk aan oude energiemeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.