Logo GadgetGear.nl
Sony Xperia 1V
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sony lanceert de nieuwe Xperia 1V

Sony lanceert de Xperia 1V. De eerste smartphone uitgerust met een nieuw ontwikkelde gestapelde CMOS-beeldsensor met 2-laags Transistor Pixel, aldus de makers. De Xperia 1V zit boordevol geavanceerde technologie en wil professionele creators verleiden om over te stappen of terug te komen naar dit merk.

De Xperia 1V moet een nieuwe beeldsensor ook op donkere locaties rijke kleuren en texturen van mensen, landschappen en scènes kunnen vastleggen. Dankzij de combinatie van de low-light prestaties van de Xperia 1 V, die ongeveer het dubbele zijn van die van het vorige model, en zijn high-speed multi-frame overlay process technologie, is het mogelijk om een ruisbestendige foto te maken. Het dynamisch bereik van deze smartphone is zelfs gelijk is aan die van een full-frame camera. De 24 mm lens aan de achterzijde van de Xperia 1V is uitgerust met een 2-laags Transistor Pixel stacked CMOS beeldsensor “Exmor T for mobile”. Deze sensor is ongeveer 1,7 keer groter is dan de beeldsensor in andere Xperia’s. Bovendien maakt de 85-125 mm (F2.3-F2.8) optische zoomlens het mogelijk heldere portretten met weinig vervorming vast te leggen. Tot zover de opening van het persbericht. Kortom deze smartphone wil de norm zetten qua camera mogelijkheden.

Camera functies

De Xperia 1V heeft een groot aantal functies die ook te vinden zijn in camera’s uit Sony’s Alpha-serie. Verschillende kleur pre-sets zijn vooraf ingesteld, zoals kleurrijke bloemen en een helderblauwe lucht, of het creëren van een zachte, transparante afwerking. Ook beschikt dit toestel over hoogwaardige realtime AF (autofocus). Met Xperia’s hoogwaardige Real-time Eye AF en Real-time Tracking kun je fotograferen door de focus op de ogen van een persoon of een bepaald onderwerp te leggen. Met AI-diepte die afstandsinformatie analyseert, kunnen zelfs verafgelegen onderwerpen duidelijk scherp worden gesteld. Daarnaast zijn snelle continu-opnamen tot 30 beelden per seconde met AF/AE-tracking mogelijk, zodat je geen enkel moment hoeft te missen.

Vlog ready

Sony heeft een trackrecord met camera’s voor vloggers. Zo is er de Product Showcase-instelling. Dit is een populaire functie van Sony’s vlogcamera’s, die de focus van de camera bij het maken van video opnamen op het product verlegt, in plaats van op het gezicht van de creator. Daarnaast is er een nieuwe microfoon met stemprioriteit geplaatst aan de achterzijde van de telefoon. Daarmee wordt zelfs op een drukke buitenlocatie de stem van de creator duidelijk opgenomen. Hiermee wordt het ook gemakkelijker om de video gelijk te delen op social media. Bij het opnemen van een YouTube-livestream worden er via de video-opnamefunctie “Videography Pro” chats van viewers zichtbaar in het commentaargedeelte, waardoor onmiddellijke interactie met kijkers in real-time mogelijk is. De gebruikersinterface ondersteunt ook verticale opname, zodat je content op elke manier kan opnemen, zowel verticaal als horizontaal.

Lang hebben wij Xperia telefoons gebruikt. Inmiddels zijn de Xperia telefoons een niche product geworden die echter wel zeer gewaardeerd worden door een groep Sony fans. Wij zijn benieuwd naar deze telefoon en of ons Xperia hart weer sneller gaat kloppen. De prijs past bij de ambities van deze telefoon. Kaki groen is onze voorkeur 😉

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia 1V zal eind juni verkrijgbaar zijn voor ongeveer €1399,- , in zwart, platina zilver en kaki groen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.