Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S23 Series
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung verbiedt gebruik AI op eigen hardware

Samsungmedewerkers hebben een bijzonder verbod opgelegd gekregen. Waar de wereld massaal aan het werken is met generative AI tools als ChatGPT, mogen Samsung medewerkers dergelijke tools niet op hardware van het bedrijf gebruiken.

De reden is dat tools als ChatGPT leren van de input die je aan de AI geeft. Samsung is bang dat medewerkers bedrijfsgevoelige informatie in hun vragen aan de AI gebruiken. Andere gebruikers kunnen dan door slimme vragen te stellen, op basis van een soort social-engineering die data weer uit de AI’s ontfutselen. Samsung werkt intern wel aan veilige vervangers voor de populaire generatieve AI’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.