Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Skullcandy Crusher ANC XT2, je oren en schedel ervaren de muziek

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Skullcandy Crusher ANC XT2, met 5 sterren.

THE GOOD

  • Compleet
  • Persoonlijk geluid
  • ANC
  • Goede microfoons
  • 2 BT verbindingen
  • Accuduur
  • Snelladen
  • Tile integratie
  • Incl laad- en audiokabel
  • incl draagetui

THE BAD

Skullcandy behoeft weinig introductie meer. Met de Crusher technologie hebben ze ook nog een unieke functionaliteit. Nu is er dan de Crusher ANC XT2. Noise canceling en met diverse slimme functies. Is dat wat?

Recent heeft Skullcandy nog diverse hoofdtelefoons en in-ears gelanceerd met kleurtjes en een statement. De Crusher ANC XT2 is een egaal mat zwarte over-the-ears hoofdtelefoon en oogt behoorlijk traditioneel. Wat wel direct opvalt zijn de vele knoppen en een draaiwiel plus een oranje aan/uit knop.

Verpakking en design

De Crusher ANC XT 2 oogt traditioneel maar dan wel als een betere hoofdtelefoon door de materialen en afwerking. Een mooie matte afwerking met het Skullcandy logo als een glossy onderdeel. De knoppen en schakelaars zijn kunststof. Hoofdtelefoons die op de design of high-end gebruiker richten maken deze knoppen vaak net wat anders. Meer flush en met metaal finish. Skullcandy blijft trouw aan haar designtaal door gebruik van duidelijke knoppen die je op de tast direct voelt. In de doos zit ook een opberg-etui compleet met USB-A/USB-C laadkabel en een mini jack hoofdtelefoon aansluiting. Het is duidelijk dat deze hoofdtelefoon compleet wil zijn. Enkel de lader ontbreekt zoals met bijna alle producten tegenwoordig.

Gebruik

Je kan de Crusher direct via bluetooth koppelen en gebruiken. De knoppen rechts voor volume en pauzeren en skippen werken zoals je verwacht. Links zit de Crusher schakelaar en tandwiel. Hiermee kan je traploos de Cursher functie in schakelen. Dit vertaalt de bassen naar trillingen zodat je de muziek ook voelt zonder de hoofdtelefoon echt hard te moeten zetten. Je moet het een keer ervaren en waarschijnlijk ben je – net als wij – om. Dit is werkelijk een unieke feature. Op de extreme stand is het ons wat te veel effect, maar je kan dit traploos instellen. De Crusher ANC XT2 is ook met de draad aan te sluiten. Als jouw mini jack oom microfoon ondersteund, dan is die ook bedraad verbonden. Deze hoofdtelefoon kan overigens met 2 apparaten tegelijk met bluetooth verbonden zijn. Superhandig en alleen op de betere (en duurdere) hoofdtelefoons. Je kan dus gewoon bellen en met de computer verbonden blijven. Overigens zijn de vier ingebouwde microfoons met AI omgevingsgeluid onderdrukking werkelijk super. We hebben een aantal mensen gebeld en iedereen reageert spontaan hoe helder de stem klinkt. En dat terwijl op de achtergrond de radio aanstaat of de collega’s kletsen. Allemaal zonder extra app of andere instellingen. Direct uit de doos heb je al een veelzijdige hoofdtelefoon. Als je hem uitleent heeft iemand anders er ook direct wat aan.

Personaliseren

Skullcandy heeft een app die meer uit de Crusher ANC Xt2 haalt. Je moet dan wel de speciale Skullcandy IQ app downloaden. De gewone app doet niets met deze hoofdtelefoon. Vreemd, maar waar. Dus weer een nieuwe app op de iPhone en Android gedownload. In deze app zitten heel veel mogelijkheden. Allereerst kan je jouw gehoor testen en de hoofdtelefoon instellen voor optimaal geluid voor jouw gehoor. Werkelijk super. Je kan ook in de app de stemactivering aanzetten. Zo kan je ondanks de vele knoppen ook de opties van de hoofdtelefoon activeren. Bijvoorbeeld het crushernivo maar ook ook het omgevingbewust zijn of volledige omgevingisolering aanzetten door de ANC te activeren. Deze hoofdtelefoon heeft ook de Spotify Tap functie. Met een commando kan je vanuit je andere audiobron direct naar Spotify gaan waar je in jouw speellijst was gebleven. In de praktijk is de toegevoegde waarde van deze functie niet helemaal duidelijk. Spotify moet duidelijk dit nog wat oppoetsen. Overigens is het stemcommando ‘Hey Skullcandy’ gevolgd door wat je wilt. Als je muziek hard aanstaat en de ANC geactiveerd is, hoor je niet je eigen stem, maar de commando’s worden wel opgevolgd. Overigens ook als iemand naast je een commando zegt. Hopen dat dit niet in het OV gebeurt😉

De hoofdtelefoon heeft een accuduur van 50 uur. Dat hebben we nog niet getest, We hebben de hoofdtelefoon 48 uur en hem nog niet hoeven op te laden terwijl deze al op diverse hoofden is getest. Binnen 10 minuten moet de hoofdtelefoon genoeg lading hebben om 4 uur te spelen. Je moet dan wel de juiste lader hebben. Alle electronica aan boord gebruikt voeding en toch lijkt Skullcandy er in geslaagd geen energie vreter te maken. Mocht je de hoofdtelefoon overigens ergens laten liggen, dan is de kans groot dat je hem dankzij de Tile functie terugvindt.

Conclusie

De Skullcandy Crusher ANC XT2 is een hoofdtelefoon die werkelijk alles heeft. Perfect gepersonaliseerd geluid, een haptische ervaring voor de bassen, dubbele blutetooth verbinding, perfecte onderdrukking van omgevingsgeluid en erg goede microfoon voor bellen, teams etc. Wij weten oprecht geen minpunt te bedenken. Enkel de vormgeving zouden sommige wat lomp kunnen vinden, maar deze mensen zijn ook niet de doelgroep van Skullcandy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.