Logo GadgetGear.nl
MyHerritage ReImagine
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MyHerritage introduceert app om fotoalbums te digitaliseren

MyHerritage, de stamboomonderzoeksite uit de VS, lanceerde vandaag de Reimagine app. Daarmee kunnen gebruikers AI gebruiken om snel fotoalbums te digitaliseren.

De app is in staat om kleuren in foto’s te herstellen, meerdere pagina’s tegelijk te scannen en foto’s individueel uit te snijden. Daarnaast stelt de app je in staat om personen op de foto’s te taggen om zo stambomen verder uit te bereiden. De persoonsgegevens die het daarbij vezamelt zouden in theorie geen enkel probleem mogen opleveren, omdat mensen die overleden zijn, niet meer beschermd worden onder de Europese privacywetgeving. Als leuke gimmick is het zelfs mogelijk om de oude foto’s te animeren om zo die oud familieleden weer tot leven te wekken… soort van. De app is te vinden op iTunes en Google Play.

2 reacties

  1. Kunnen jullie hier een review van schrijven (lange vorm, de korte-vorm reviews zijn best aardig maar laten nooit zien hoe iets echt werkt en dat is hier belangrijk)? Zou het best eens zien hoe dit proces in de praktijk werkt.

    1. Op dit moment past dit nog niet in onze planning. Bovendien hebben we ook nog eens bronmateriaal nodig. GadgetGear.nl is een vrijwilligersproject. We hebben dus maar een beperkt aantal uren per week beschikbaar en die zetten we in op reviews waarvan we weten dat er ook echt veel vraag naar is (en die leuk zijn om te schrijven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.