Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google beboet om schenden Sonos patenten

Google moet Sonos een boete van 32,5 miljoen betalen voor het schenden van rechten die Sonos heeft op het gebeid van multiroom audiotechnologie.

Sonos werkt met Google samen voor de slimme assistent op haar speakers, maar klaagde Google toch aan in Californië met als doel een vergoeding te krijgen voor het schenden van haar patenten. Net als Google, investeert Sonos enorm in technologie en beschermt die investeringen door patenten aan te vragen op die technologie.

In 2022 won Sonos al eens van Google. Er volgde toen een importverbod in de VS, waarop Google de featureset van haar producten daar heeft aangepast, zodat het om het importverbod heen kon werken.

De jury van de rechtbank trok de conclusie dat Chromecast Audio en Google Home speakers inderdaad gebruik maakten van de technologie van Sonos. Zowel oudere versies van de hardware als nieuwere. De jury oordeelde dat Google $2,30 per verkocht apparaat moet afdragen aan Sonos. Google heeft ruim 14 miljoen apparaten met deze technologie verkocht. Dit is op basis van 1 patent terwijl de aanklacht van Sonos terwijl het totaal aan patenten 6 bedroeg. De andere vijf zouden ongegrond zijn verklaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.