Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canon introduceert de EOS R100 systeemcamera

Ook in de R series systeemcamera’s komt Canon nu met een instapmodel. Voor €719 euro kun je nu instappen op Canon’s platform van de toekomst.

De Canon EOS R100 komt voor dat geld inclusief een 18-45mm f/4.5-6.3 RF kitlens zodat je meteen aan de slag kunt. De R100 is een boy dat in staat is tot 6,5 beelden per seconde te schieten of 3,5 in SERVO AF. De camera beschikt over 143 focuspunten. Via beeldherkenning kan hij die gebruiken om bijvoorbeeld scherp te stellen op de ogen van een persoon in plaats van de neus. De ISO waarde loopt van 100 tot 12.800 en de sluitertijd ligt tussen de 30 en 1/4.000 seconden.

Wie graag video schiet kan met deze camera op 4K filmen met 24fps of FullHD op 60fps. De beeldverwerking loopt over de Digic 8 beeldprocessor die inmiddels alweer drie jaar meeloopt binnen het programma van Canon. Je kunt het scherm niet uitklappen en het is ook geen touchscreen. Dat zijn luxe waar Canon op bespaart.

EOS R100 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.