Logo GadgetGear.nl
Virgin Orbit Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Virgin Orbit vraagt uitstel van betaling aan

Virgin Orbit behoort tot de selecte groep organisaties in Europa die de capaciteit hebben om satellieten te lanceren. Tenminste, de eerste Europese lancering in januari eindigde met vuurwerk en dat lijkt het bedrijf nu de das om te doen.

Virgin Orbit heeft namelijk een Chapter 11 procedure aangevraagd. Dat wil zoveel zeggen als dat het bedrijf beschermd wordt tegen haar schuldeisers, mits daar toestemming voor wordt gegeven door de rechtbank. Het bedrijf kan alleen dan werken aan een doorstart. Zo niet, van verdwijnt deze naam uit de ruimterace die miljardairs als Bezos, Musk en Branson voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.