Logo GadgetGear.nl
Intel Core i9
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel stapt uit de servermarkt

Opnieuw kiest Intel er voor een afdeling af te stoten om zich meer op haar core product; processors te kunnen richten. Na de verkoop van haar modem, SSD, en vele andere takken is nu Intel’s Data Center Solutions Group die datacenter oplossingen levert.

Intel verkoopt haar Data Center Solutions Group aan MiTAC, een Taiwanees bedrijf dat al langer partner was van deze tak van Intel. MiTAC neemt de productie en levering van Intel’s producten over.

Ondertussen begint het inkrimpen van Intel steeds zichtbaarder te worden. Waar het bedrijf ooit een toonaangevend merk was dat in steeds meer productgroepen goede producten wist neer te zetten, is er anno 2023 niet zo heel veel meer van over. Op mobiel gebied heeft Intel compleet gefaald om indruk te maken op de markt. Intel kan niet op tegen Qualcomm en MediaTEK uit China. In gaming heeft Intel het zwaar tegenover AMD dat met haar ATI afdeling zowel CPU als GPU kan leveren en die twee aan elkaar kan matchen. Ondertussen worden in servers ook steeds vaker AMD chipsets geplaatst en holt de verkoop van computers achteruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.