Logo GadgetGear.nl
Huawei Watch 3 Series
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Huawei dipt enorm in de winst, maar behaalt meer omzet

Huawei zit al jaren in een neerwaartse spiraal als het om omzet en marktaandeel gaat. Toch lijkt het bedrijf zich onderhand te stabiliseren. In de thuismarkt doet het merk het nog altijd goed en Huawei rapporteerde onlangs dat het weer in staat is om zelf chips te ontwerpen… in China!

De winst over 2022 daalde 69% ten opzichte van 2021. Het is de laagste winst sinds 2014, maar er is hoop. Het bedrijf wist namelijk ook een bescheiden omzetgroei te noteren. 0,9% in de plus. Daarmee lijkt het bedrijf nu in een positie te zijn gemanoeuvreerd waar vanuit het kan werken aan het vergroten van haar markt.

Voor consumenten is Huawei in Nederland vooral groot op basis van slimme smartphone accessoires terwijl het buiten Nederland nog altijd grote aantallen smartphones verkoopt. Op haar apparaten installeert Huawei zoveel mogelijk HarmonyOS. Een besturingssysteem dat ooit is afgeleid van Android, maar inmiddels het op twee na grootste mobiele OS ter wereld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.