MopTok op TikTok
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Boete van £12.7 miljoen voor TikTok

TikTok heeft in het Verenigd Koninkrijk een boete van £12.700.000 ontvangen. Deze boete is voor het schenden van de privacy van kinderen in het koninkrijk.

De boete werd uitgedeeld door de Britse privacywaakhond ICO. De app zou persoonsgegevens van kinderen onder de 13 gebruiken zonder daar eerst expliciet toestemming voor te hebben ontvangen. In totaal zou het om 1,4 miljoen kinderen gaan waarvan de privacy zou zijn geschonden.

ICO is al een jaar bezig met deze aanklacht en schatte de boete eerder al op £27 miljoen. TikTok heeft al laten weten blij te zijn dat de boete lager is uitgavallen, als het netwerk het niet eens met de boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.