Zhiyun MOLUS X100
Roy Christiani
Roy Christiani

ZHIYUN lanceert twee nieuwe producten : MOLUS X100 en G60

Het Chineese Zhiyun heeft twee nieuwe producten toegevoegd aan hun lijn portable lampen. Eerder voegde Zhiyun ook al twee krachtige portable lampen toe aan het inmiddels groeiende portfolio (M40 en F100). Nu wordt de lijn dus uitgebreid met twee nieuwe producten waaronder de MOLUS G60 en de MOLUS X100.

Over ZHIYUN

Zhiyun is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van camera stabilisatoren. Het bedrijf werd opgericht in 2014 en is gevestigd in Shenzhen, China. Zhiyun is een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van camera stabilisatie en heeft een sterke aanwezigheid op de wereldwijde markt.

Het succes van Zhiyun is grotendeels te danken aan hun innovatieve producten en focus op kwaliteit en klanttevredenheid. Het bedrijf heeft een breed scala aan camera stabilisatoren, waaronder handheld stabilisatoren, gimbal stabilisatoren en drone stabilisatoren.

MOLUS G60

De Zhiyun MOLUS G60 is een klein en compacte lichtbron met een gewicht van slechts 300 gram. Toch produceert deze kleine krachtpatser tot 60W vermogen bij maximale output. De MOLUS G60 biedt een flexibel CCT-bereik van 2700K – 6500K dat eenvoudig kan worden aangepast via Bluetooth of een intuïtieve ingebouwde helderheidsregeling. Voor extra gemak kan de Zhiyun MOLUS G60 worden gevoed via een gelijkstroomadapter of via USB-C met een powerbank.

Zhiyun MOLUS G60
Zhiyun MOLUS G60

MOLUS X100

De Zhiyun MOLUS X100 is de grotere broer van de G60 en is met een gewicht van 385 gram slecht 85 gram zwaarder. Zoals je wellicht al vermoeden is de X100 met een vermogen van maximaal 100W sterker dan zijn “kleinere” zusje de d G60. Het CCT-bereik van de X100 is vergelijkbaar met die van de G60 en varieert van 2700K-6500K .

Zhiyun MOLUS X100
Zhiyun MOLUS X100

On-the-go content creators kunnen de downtime minimaliseren door de lamp op drie manieren van stroom te voorzien. Zo kan er gekozen worden uit een grip met ingebouwde accu, een DC-adapter of 100W PD-snellader.

Gebruikers kunnen eenvoudig de kleurtemperatuur en helderheid van de lamp aanpassen om het gewenste effect te bereiken via Bluetooth of de ingebouwde bediening. Als de muziekmodus is ingeschakeld, kunnen lichteffecten geactiveerd worden door geluid. Bijvoorbeeld een flitseffect voor gesimuleerde geweerschoten of het veranderen op de maat van muziek.

Zhiyun DynaVort Cooling Systeem

Beide MODUS LED’s maken gebruik van Zhiyun’s nieuwe DynaVort koelsysteem. Een nieuw, innovatief koelsysteem dat bestaat uit een door een gyroscoop gemodelleerd koellichaam en een FOC-ventilator om oververhitting te voorkomen. De technologie is gebaseerd op een algoritme voor vloeistofdynamica en standregeling dat de koelefficiëntie aanzienlijk verhoogt door de luchtstroomuitstoot intelligent te regelen. Dit betekent dat content creators een ultracompacte LED-lamp krijgen die klaar is voor on-the-go opnames met 100% gelijkmatige en flikkervrije lichtopbrengst.

Zhiyun MOLUS X100
Zhiyun MOLUS X100

Nieuwe Zhiyun ZY Vega app

De nieuwe Zhiyun ZY Vega app kan zowel de X100 als de G60 aansturen. Met deze nieuwe app hebben content creators volledige controle over hun verlichting, inclusief de mogelijkheid om individuele lampen volledig aan te passen of meerdere lampen te groeperen en ze als groep in te stellen.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Zhiyun MOLUS G60 en MOLUS X100 LED zijn vanaf eind maart 2023 verkrijgbaar bij de Zhiyun dealers in de Benelux. De MOLUS lampen worden geleverd in verschillende bundels.

De adviesverkoopprijzen bedragen:

  • ZHIYUN LED MOLUS G60 COB LIGHT € 239
  • ZHIYUN LED MOLUS G60 COB LIGHT COMBO Kit € 289
  • ZHIYUN LED MOLUS X100 COB LIGHT € 289
  • ZHIYUN LED MOLUS X100 COB LIGHT COMBO Kit € 409
  • ZHIYUN LED MOLUS X100 COB LIGHT PRO Kit € 459

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.