Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ubisoft Benelux sluit de deuren

Het zit erop voor het team van Ubisoft Benelux. De van oorsprong Franse ontwikkelaar staat al een tijdje in de etalage en heeft besloten om nu een serie lokale kantoren te sluiten om zo de kosten te verminderen.

Ubisoft verkeert al een tijdje in slecht weer. Concurrent EA blijft om zich heen kopen en zit met haar EA Play abonnement veilig in Xbox GamePass. Tegelijkertijd staat concurrent Blizzard-Activision op het punt overgenomen te worden door Microsoft terwijl Sony de ene na de andere studio inlijft en ook Nintendo haar favorietjes heeft in Japan. Als niemand maar een bod doet, wordt het een beetje eenzaam. En van Sony zal zo’n bod niet komen, want dan staat niets de overname van Blizzard-Activision door Microsoft in de weg.

Het enige dat Ubisoft rest is dan ook starten met saneren. Ofwel, overbodige kosten uit de organisatie wegsnijden. Het sluiten van lokale kantoren hoort daar ook bij. Zo ook het Benelux kantoor dat per 1 april al haar deuren zal sluiten. Het personeel daar heeft dus nog even tijd om een andere baan te zoeken. Het kantoor deed de marketing, PR en distributie van fysieke games. Fysieke games worden steeds minder verkocht, dus die taken worden bij een andere organisatie ondergebracht. Marketing en PR zal mogelijk worden verplaatst naar Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.