Logo GadgetGear.nl
EGO Power+ CH2100E Standaardlader
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: EGO Power+ CH2100E Standaardlader

EGO Power+ ARC batterijen zijn een prachtig idee, maar moeten ook worden opgeladen. Ook hiervoor heeft EGO een enorme selectie aan keuzes. De meest goedkope en eenvoudige manier lijkt de EGO Power+ CH2100E Standaardlader te zijn.

Unboxing

In de doos van de EGO Power+ CH2100E Standaardlader vinden we de lader en de documentatie. Het 230v snoer zit er al aan en de ARC batterij heb je waarschijnlijk ook al gekocht.

Ontwerp

De EGO Power+ CH2100E Standaardlader is vooral een groot, zwart plastic blok waar je de EGO Power+ batterij bovenop schuift. Welke batterij je erop schuift maakt niet heel veel uit. Hoe groter de capaciteit van de batterij is, hoe langer hij moet laden. Op de site van EGO staan de laadtijden bij de verschillende batterijen vermeld.

EGO Power+ CH2100E Standaardlader met BA1400T ARC batterij

Toch is het ontwerp van de lader wel goed bedacht. In het midden van de laadsleuf zit een rooster. Hiermee kan hij lucht door de batterij blazen tijdens het laden om de accucellen in de batterij actief te koelen. Zo werken ze sneller en gaan ze langzaam mee. Eigenlijk hetzelfde dat de tuintools van EGO doen.

In de afwerking zijn de status LED’s van de lader helaas wat eenvoudiger afgewerkt dan we gewend zijn van de tools en batterijen van EGO. Er zit een eenvoudige groene en rode LED in die de status aangeven.

Tenslotte is het ook mogelijk om de lader direct aan de muur te hangen door twee schroeven op 70mm afstand van elkaar te plaatsen. Niet alleen zitten daarvoor twee ogen onder de lader, zelfs de tussenliggende afstand staat ertussen vermeld. De ontwerper van de lader heeft dus duidelijk goed in beeld hoe het jou als gebruiker net wat gemakkelijker gemaakt kan worden.

Gebruik

Qua gebruik stelt het allemaal natuurlijk niet zo gek veel voor. Je schuift een ARC batterij op de lader en vanaf dat moment neemt de lader het nadenken van je over. In dit geval is het de EGO Power+ BA1400T ARC batterij. Je wacht gewoon tot de status LED stabiel groen is gekleurd. Dan weet je dat het proces gedaan is en je de batterijcapaciteit weer volledig tot je beschikking hebt. De lader trekt 210 Watt voor het laden van de batterij.

EGO Power+ CH2100E Standaardlader klaar met laden

Conclusie EGO Power+ CH2100E Standaardlader

Qua vormgeving is het niet zo tof als andere EGO Power+ producten, maar waar mogelijk is duidelijk wel goed nagedacht over hoe je de lader zo gemakkelijk mogelijk kunt gebruiken. Een eenvoudig maar prima product dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.