Logo GadgetGear.nl
Realme GT3
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Realme GT3 kan opladen met 240 Watt

De nieuwe Realme GT3 valt enorm op tijdens het Mobile World Congress. In minder dan tien minuten moet het toestel altijd helemaal opgeladen zijn. Daarvoor komt het toestel met een 240 Watt lader en daarmee stijgt het boven alle andere merken uit.

Het geheim van Realme zit hem mogelijk in gesplitste accu’s. Een techniek die we bij Oppo en OnePlus kennen als SuperVOOC. Niet heel raar dat Realme dit ook doet, want ze delen dezelfde moedermaatschappij in China. Maar Oppo mag op dit moment nog niet met deze extreem hoge spanningen over USB-C aan de slag.

Een ander trucje om de laadtijd in net minder dan tien minuten te houden zit overigens ook in de batterij. Die meet met 4.600mAh net wat minder dan de 5.000mAh die in de gemiddelde vlaggenschip smartphone te vinden is.

Realme heeft voor het toestel ook naar Nothing gekeken. Achterop vinden we dan ook een LED glyph-achtige verlichting. In dit geval instelbaar in kleur. Die waarschuwt bij oproepen, notificaties en wanneer de batterij bijna leeg is.

Het toestel komt met een 6,47 inch AMOLED display met 144Hz snelheid. Het merk laat daarmee opnieuw zien dat entertainment en gaming belangrijk is. De chipset is opvallend genoeg nog wel de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Mogelijk een besparing om de prijs interessant te houden. Toch is ook die chipset nog steeds bloedsnel. Achterop zit nog een besparing. Je krijgt wel een stevige 50 megapixel main camera, maar de ultragroothoek meet nog maar 8 megapixels en de derde is een 2 megapixel macro camera.

Deze besparingen leveren met een verwacht prijskaartje van €649 dan ook een zeer betaalbare smartphone op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.