Logo GadgetGear.nl
Lidl Silvercrest Smartwatch
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lidl heeft best een goed privacyverhaal voor haar Silvercrest smartwatches

Onlangs zagen we een collegablog lyrisch schrijven over de Silvercrest smartwatch van Lidl. Het zou de goedkope vervanger zijn voor de Samsung Galaxy Watch. We weten van goedkope merken dat er veel privacy problemen zijn met de Chinese apps en zonder dat je het door hebt, verzamelt zo’n slim klokje echt heel veel (sport/medische) data over jou als persoon. Tijd voor ons om navraag te doen hoe Lidl de privacy van de gebruiker garandeert.

En dat blijken ze bij Lidl heel slim te doen. De Silvercrest app mag volgens Lidl jouw data alleen lokaal, dus in jouw telefoon, opslaan. Verwijder je de app, verwijder je ook definitief jouw data. Bovendien onderstreept Lidl dat het klokje vooral geen medisch hulpmiddel is, maar alleen bedoeld om jouw sportactiviteitsgegevens tijdens gebruik bij te houden. Dat je ruk slaapt en na drie seconden hardlopen een hartslag van 187 hebt is dus niet iets waar het klokje conclusies uit zal trekken over jouw gezondheid. Van alle goedkope partijen die we hebben ondervraagd, is dit veruit het beste verhaal dat we hebben teruggekregen Dus hulde voor Lidl dat ze er op deze manier over nagedacht hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.