Google Pixel 7 en Google Pixel 7 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Exynos toestellen Samsung, Vivo en Google kwetsbaar voor overname hack

Samsung is één van de weinige Android smartphone bouwers die in staat is om eigen chipsets te ontwikkelen. Dit zijn de Exynos chipsets die het zelf voor haar budget- en middensegment gebruikt. Ook Google en Vivo hebben de chipsets gebruikt en hebben nu een beveiligingsprobleem.

Beveiligers van Google hebben 18 kwetsbaarheden gevonden, waarvan vier ernstig. Hackers kunnen op basis van het telefoonnummer van een gebruiker van één van de Exynos smartphones de toegang tot het Android besturingssysteem overnemen zonder dat de gebruiker dit merkt.

Het gaat niet om alle Samsung Exynos toestellen, maar Google geeft aan dat dit in ieder geval haar Pixel 6 en Pixel 7 series betreft en ook de Samsung Galaxy S22 en A53. Allen toestellen waarvan er miljoenen zijn verkocht. Voor de Pixel toestellen heeft Samsung zelf al een beveiligingsupdate uitgestuurd. In April komt ook Samsung met een update. De kwetsbare Vivo toestellen lijken nooit in Nederland verkocht te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.