Microsoft Bing Logo
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Bing data niet meer toegankelijk voor andere AI’s

Microsoft heeft deze week twee partners gesommeerd per direct te stoppen met het gebruiken van de data van Bing in AI resultaten. Waarschijnlijk gaat het om Yahoo! en DuckDuckGo.

Die beide zoekmachines leunen, net als een aantal andere alternatieve zoekmachines, hard op de data die Microsoft met Bing verzameld heeft. Zowel Google als Bing hebben een enorme database van websites opgebouwd en die informatie is zeer waardevol.

Nu Microsoft hoge ogen scoort met haar ChatGPT implementatie in Bing, gaat het de zoekmachine eindelijk voor de wind. Bing search partners lanceren echter ook eigen AI’s en dat is tegen het zere been van Microsoft, die de behaalde voorsprong in de markt zo goed mogelijk probeert vast te houden. Relaties met search partners blijken daarin niet heilig. Stoppen ze niet met het gebruiken van Bing data voor hun AI’s, dan dreigt Microsoft de toegang tot haar data te ontzeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.