Gordijnen
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onderzoek: Driekwart van de Nederlanders sluit de gordijnen als ze lang van huis zijn

De vakanties zijn in het zuiden al begonnen en het Noorden zal snel volgen. Hoe laat Nederland zien op vakantie te zijn?

Onderzoek onder Nederlanders wijst uit dat driekwart van ons de gordijnen geheel of gedeeltelijk sluit wanneer we van huis gaan. Bij een langere periode kiest 61% er juist voor de gordijnen open te houden. Dit becijferde DirectResearch onder 1.029 Nederlanders, in opdracht van Slide, fabrikant van een apparaat waarmee je gordijnen kunt automatiseren.

Twee derde van de ondervraagden neemt overigens ook wel andere maatregelen om aanwezigheid te simuleren. Bijvoorbeeld door lampen, radio en of TV aan te zetten bij vertrek.

Slide geeft aan dat gesloten gordijnen het lastiger maken voor inbrekers om een besluit te nemen om in te breken. Wanneer gordijnen overdag gesloten blijven, geven ze juist de hint van waarschijnlijke afwezigheid.

Ook laat het onderzoek zien dat Nederlanders best tof volk zijn. 78% is bereid de buren te helpen en voor hen dagelijks de gordijnen te openen en sluiten. Toch is deze vraag stellen kennelijk bezwaarlijk. Slechts 22% van ons durft dit ook zelf aan de buren te vragen. Iets dat met gadgets als de Slide natuurlijk ook niet meer hoeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.