Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S23 Series
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Note who’s back, dit is de Samsung Galaxy S23 Series

Hebben we een Samsung Unpacked announcement gemist? Nee, maar de nieuwe Samsung Galaxy S23 Series is wel een feit, met natuurlijk een Ultra model met stylus ondersteuning en groter display voor iedereen die nog steeds de Note series mist.

De 200 megapixel ISOCELL HP2 beeldsensor zit niet heel verassend in de nieuwe S23 series. Deze beeldsensor maakt het mogelijk om 200 megapixel foto’s te schieten waarbij het pixel binding toepast om bij slecht licht toch foto’s zonder al te veel beeldruis te produceren. Hij kan dan omlaag schakelen naar een grid van 2×2 pixels (50 megapixel) of 4×4 pixels (12,5 megapixel). Een verdubbeling van het bereik van de optische beeldstabilisatie draagt uiteraard ook bij aan een beter resultaat bij weinig licht. Ook de selfiecamera krijgt een upgrade en mag nu zeggen Super HDR te ondersteunen.

De camera’s van de S series van Samsung ondersteunen al jaren RAW fotografie. Nu levert Samsung ook haar eigen RAW Expert app mee, zodat je geen Adobe Photoshop of Lightroom meer nodig hebt (al zijn er ongetwijfeld functionele verschillen). Met de camera controller app voor de Galaxy Watch5 Series kun je de camera van de telefoon ook vanaf je pols bedienen.

Wie graag filmt, kan opnieuw los gaan in 8K. Nog steeds op 30 frames per seconde, maar wel met een extra grote kijkhoek. Met 360 audio recording leg je ook nog eens spatial audio vast.

Opvallend nieuw design

Samsung viel enorm op met haar contourbehuizing van het camera-eiland. Die gaven de toestellen echt een eigen aanzien. Met het nieuwe design gaat Samsung terug naar de basics. Het camera-eiland verdwijnt weer en maakt plaats voor enkel de verhoogde openingen van de cameralenzen.

Samsung Galaxy S23 Achterkant

Qua hoeken heeft de Ultra ook echt een andere design language meegekregen dan de compactere modellen.

Unleach the dragon

Net als bij de vorige generatie is er geen onderscheid meer tussen gebruikers in de VS en in Europa. De Exynos chipsets van Samsung blijven buiten de series vallen, dus iedereen krijgt de snelle Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset. Bij de Ultra meet de accu 5.000mAh. Gamers gaan genieten van ray-tracing ondersteuning op het toestel, waardoor graphics nog realistischer worden.

Duurzamer

Wat Samsung echt goed doet de laatste jaren is het verhaal van duurzaamheid vertellen. 12 onderdelen zijn gemaakt van gerecyclede onderdelen. Dat is een verdubbeling. Het gaat om plastics, glas en aluminium. Het toestel is tegelijk het eerste dat Corning Gorilla Glass Victus 2 mag gebruiken, wat nog harder is en toch ook 22% gerecycled is. Omdat het toestel minder milieubelastend is dan andere toestellen, heeft Samsung het UL ECOLOGO certificaat ontvangen. Je krijgt vier jaar OS updates en 5 jaar beveiligingsupdates op het toestel.

Samsung Galaxy S23 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.