Logo GadgetGear.nl
Epos Headset
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Epos: Slechte audio forceert hersens harder te werken

Epos heeft vandaag een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat slechte audio erg vermoeiend kan zijn. Slechte audio zou er voor zorgend dat onze hersenen 35% harder moeten werken tijdens een gesprek.

Dit onderzoek is uitgevoerd in de audiolaboratoria van het Centre for Applied Audiology Research (CAAR), te Oticon in Denemarken. Daar werd een vrij kleine groep (19 personen) tussen de 22 en 53 jaar oud getest door deze luistertaken te geven. Die taken werden gegeven met en zonder een passief gedempte headset. Daaruit kwam naar voren dat er bij passieve demping het geheugen van proefpersonen zo’n 10% beter functioneert. Of de prestaties nog verder vooruitgaan bij toepassing van actieve demping (ANC) is niet onderzocht. Hoe berekend is dat de hersenen 35% harder moeten werken komt uit het verhaal helaas niet naar voren.

De conclusie uit het onderzoek is dan ook dat het dempen van omgevingsgeluid leidt tot minder luistermoeheid tijdens vergaderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.