OnePlus 11 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de OnePlus 11 5G, OnePlus Pad, OnePlus Buds Pro 2 en toetsenbord

Dat we vandaag de lancering van de OnePlus 11 5G en Buds Pro 2 zouden zien was al lang geen verrassing meer. Ook de geruchten over een tablet waren al een tijdje volop aanwezig. Dat OnePlus ook een toetsenbord onze kant op brengt is wel een enorme verrassing tijdens het event van vandaag.

OnePlus 11 5G

De OnePlus 11 5G is het nieuwe paradepaardje van OnePlus. De snelle Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset ligt erin. Het merk knalt meteen ook 16GB LPDDR5 werkgeheugen in het snelheidsmonster. OnePlus geeft aan dat haar RAM VITA technologie het hiermee mogelijk maakt tot 44 apps gelijktijdig open te houden. De chipset is SnapDragon Spaces-ready waardoor je hem ook voor AR kunt gebruiken.

Opladen gaat met 100 Watt SuperVOOC ook weer een stuk sneller en opnieuw krijgt je een dikke 5.000mAh batterij in het toestel. Doordat die batterij is gesplitst, laadt hij in 25 minuten op.

Veiligheid en duurzaamheid zijn steeds belangrijker voor OnePlus. Het merk behaalde voor dit toestel de TÜV SÜD 48-month Fluency Rating A, TÜV SÜD Precise Touching S Rating, SGS Perceived Fluency A+, en TÜV Rheinland voor veilig opladen en gebruik.

Het toestel komt met 6,7 inch 120Hz 2K AMOLED display met LTPO 3.0. Dat brengt de verversingssnelheid omlaag om zo energie te besparen waar dit kan. Iets waar we met de OnePlus 10 Pro al enorm van onder de indruk waren. Het is ook een van de eerste toestellen met Dolby Vision en dual reality speakers met Dolby Atmos.

Achterop zit een 50 megapixel Sony IMX890 camera, ondersteund met een Sony IMX709 32 megapixel portretlens en een IMX581 48 megapixel ultragroothoek. Het gaat hier ook om de derde generatie Hasselblad for Mobile beeldverwerkingstechnologie. Opnieuw iets waar OnePlus al enkele generaties echt onderscheidend mee is geweest. TurboRAW maakt het mogelijk om snel HDR beelden vast te leggen.

De prijsrange is opnieuw erg interessant. Afhankelijk van de uitvoering betaal je tussen de €829 en €899 voor het toestel. Bij een pre-order kun je voor het eerst ook een Bang & Olufsen speaker kiezen in plaats van de OnePlus Buds 2 Pro. Dit zou een hint kunnen zijn op diepere samenwerking tussen de twee.

OnePlus Buds 2 Pro

Van de OnePlus Buds 2 Pro wisten we eigenlijk alles al wel. Met de samenwerking met Dynaudio en de ondersteuning voor spatial audio in combinatie met het prijskaartje lijkt OnePlus de markt voor true wireless headsets echt op scherp te zetten. De oordopjes gaan €179 kosten en dat prijskaartje is wel nieuws.

OnePlus Buds Pro 2

OnePlus Pad

Eindelijk een tablet van OnePlus met een 88% screen-to-body ratio op een 11,6 inch, 144MHz Dolby Vision display. De tablet komt in het voor OnePlus herkenbare Halo Green uit en krijgt een flink camera-eiland achterop. Daarmee ligt het design erg dicht op dat van de OnePlus 11 5G.

OnePlus Pad

Onder de motorkap ligt een MediaTEK Dimensity 9000 chipset. De eerste met een Cortex-X2 kern op 3.05GHz. Hoe de prestaties zijn, moeten we natuurlijk nog ervaren, maar op papier is dit zeker een interessante stap. Je krijgt 12GB werkgeheugen en ook hier weer de RAM-Vita optimalisatie software van OnePlus. Wat het verhaal nog beter maakt is dat de tablet wordt geleverd met magnetisch keyboard en stylo stylus.

OnePlus Featuring 81 Pro

En dan iets wat echt bijzonder is. Het nieuwe mechanische OnePlus Featuring 81 Pro keyboard. Een tenkeyless toetsenbord dat net even anders in elkaar zit dan we hier gewend zijn. OnePlus is de eerste in de markt met Marble-mellow keycaps als alternatief op de doubleshots die we bij de vele Razer en SteelSeries tests steeds tegenkomen. De stijfheid van het keyboard komt van een aluminium behuizing. Een samenwerking met Keychron zorgt ervoor dat het toetsenbord samenwerkt met MacOS, Windows en Linux. En dan is er nog die bijzondere, transparante knop. We zijn heel benieuwd.

OnePlus Featuring 81 Keyboard

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.