Logo GadgetGear.nl
Samsung ISOCELL HP2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert 200 megapixel ISOCELL HP2 beeldsensor

Hoewel het gros van de vlaggenschip smartphones van andere merken een Samsung display heeft, kiezen andere merken al jaren massaal voor de SONY IMX beeldsensoren uit Japan. Met haar nieuwe ISOCELL HP2 probeert Samsung opnieuw de harten van smartphonebouwers te veroveren.

De nieuwe Samsung ISOCELL HP2 beeldsensor komt met 200.000.000 pixels van 0,6 micrometer (μm) in een optisch formaat van 1/1,3 inch. Hetzelfde sensorformaat dat in gebruik is bij de huidige generatie 108 megapixel smartphones en daarmee direct uitwisselbaar in productontwerpen. Bij minder licht, doet de sensor aan pixelbinding om zo een scherpe foto met minimale ruis voorop te stellen. Dat kan in een combinatie waarbij vier pixels worden samengevoegd tot één voor 50 megapixel foto’s of zelfs 16 pixels worden samengevoegd voor 12,5 megapixel foto’s. Met de megaresolutie is de beeldsensor uiteraard ook prima geschikt voor de opname van 8K video, maar nog wel bij 30 frames per seconde. Dat de framerate nog niet verder omhoog gaat is overigens niet heel erg. De meeste computers hebben al moeite met 8K op 30fps in de beeldbewerking.

De massaproductie van de Samsung ISOCELL HP2 is al in volle gang wat suggereert dat we hem wellicht gaan terugzien in de Samsung Galaxy S23 series die volgende maand zal worden gelanceerd. Zo niet, zijn we benieuwd welk ander merk op korte termijn met deze enorme beeldsensoren aan de haal zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.