Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Teufel Real Blue TWS2, verdomd goede in-ears voor mensen met nagels

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Vormgeviing doosje
 • Pasvorm
 • Geluidsweergave
 • Bluetooth compatibiliteit
 • App voor aanpassen geluid

THE BAD

 • Dopjes komen lastig uit doosje

Het Duitse Teufel kennen we van doorgaans betaalbare audio producten voor een scherpe prijs. De nieuwe TWS 2 draadloze oordopjeskosten 149 Euro. Een prijs waar je even iets over na zal denken. Wij hebben ze mogen testen. Na twee maanden gebruik is het oordeel ronduit goed met 1 minpuntje.

TWS betekent geen wirwar

Deze TWS (true wireless stereo) oordopjes zijn niet de eerste geheel draadloze oordopjes van Teufel. Eerder testten we een paar andere modellen die allemaal qua prijs/kwaliteit goed presteren. De kinderziektes van de eerste TWS systeempjes zijn al een paar jaar echt verleden tijd. De oordopjes verbinden draadloos met je smartphone, laptop en PC. Zelfs sommige tv’s ondersteunen Bluetooth voor hoofdtelefoon. Bijzonder prettig om zo andere huisgenoten niet te storen. Het ANC (actieve noise canceling) zorgt er dan ook voor dat de meeste omgevingsgeluiden weg gefilterd worden. Dat doet de Real Blue TWS2 gewoon goed. Op kantoor hebben we de oortjes ook ingehad om de kletsgesprekken en kantoorgeluiden weg te filteren bij het schrijven van reviews en andere stukken tekst. Lekker om je zo te concentreren. Zelfs zonder muziek dus handig. Overigens is de pasvorm dan wel van belang. Daar levert Teufel drie rubberen dopjes voor mee. Zelf heb ik altijd de grootste rubbertjes nodig en ook bij dit model. De pasvorm is prima. Ook passief sluiten de oordopjes goed af zonder te irriteren. Wel belangrijk als je een dag de dopjes wilt dragen. Overigens zijn weersinvloeden en sportief zweet geen probleem. De oortjes zijn iPX3 waterbestendig.

Design

De oordopjes zitten in een mooi vormgegeven doosje. Dit ligt lekker in de hand en past met gemak in de broekzak. Alleen het uitnemen van de dopjes is lastig. Nergens is er een aangrijppunt. Een klein gleufje of puntje was handig geweest. Nee de designafdeling heeft alles lekker rond en glad gemaakt. Zo glad dat je echt moeite moet doen om de oortjes uit het doosje te krijgen. Een eerste verbinding met je device van keuze is snel gemaakt en de dopjes tonen ook in de lijst met de nette omschrijving Teufel Real Blue TWS2. Als je een omschrijving ziet met NLE er in, moet je deze niet selecteren. Soms verschijnt die en dat is de low energy verbinding. Overigens zal er niets gebeuren als je die optie selecteert. Je kan de REAL BLUE TWS2 gelukkig met meer apparaten tegelijkertijd koppelen. Wel is er slechts 1 actieve verbinding mogelijk.

Tunen

Teufel heeft nu ook een app gemaakt om het geluid aan te passen aan jouw smaak. Gelukkig klinken de oortjes perfect zonder de app. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van al die apps die weer van alles aan data van je verzamelen. Maar om je equalizer aanpassingen te realiseren is het wellicht handig voor je. Deze nieuwe oortjes zijn qua helderheid in het geluid verbeterd. De bluetooth 5.2 met AAC zorgt voor muziekstreaming in cd-kwaliteit. Overigens klinken deze oortjes minder basserig dan andere producten van Teufel. Het lijkt of ze voor een natuurlijke weergave zijn gegaan met de optie om via de app de basweergave op te krikken als je dat wilt. Het maximale volume is prima. Je kan ook transparantie inschakelen zodat je al het geluid om je heen waarneemt. Overigens zijn die functie, net als volume, via de touchbediening op de oordopjes te regelen. Inmiddels is dit niet meer bijzonder en gewoon wat je van oortjes verwacht. Touchcontrol op de dopjes gebruik je voor het regelen van volume, ANC, transparantiemodus, bellen en de spraakassistent van jouw keuze.

Uren plezier

Je kan volgens de specs 24 uur achter elkaar muziek met deze dopjes beluisteren en in combinatie met de bijgeleverde draadloze oplaadcase heb je voldoende lading voor twee dagen luisterplezier. Wanneer je de ruisonderdrukking inschakelt, gebruikt de set ongeveer 33% meer energie en kan je dus nog altijd twee dagen bij normaal gebruik achtereen muziek luisteren. Ik neem dan aan dat je ‘s nachts de dopjes uit doet. Dit zijn de tijden volgens Teufel. Mijn ervaring is dat ik bij gebruik op kantoor en onderweg na pas een week week de set in het laaddoosje aan de lader moet leggen. Super lange accu duur dus. In de oplaadcase kun je de oordopjes ook gemakkelijk bewaren, wanneer je ze niet gebruikt.

Conclusie

Teufel heeft weer een mooi setje echt draadloze oortjes gemaakt. Voor het prijspunt zijn er alternatieven, maar je hebt beslist geen miskoop aan dit setje. Het is compleet in functionaliteit, klinken goed en verbinden goed. De waterbestendigheid is zeker een plus in dit prijspunt.

De REAL BLUE TWS 2 kost € 149,99 en is verkrijgbaar in het wit en zwart.

2 reacties

 1. Dank voor de review. Wel een paar opmerkingen. IPX3 is een heel matige waterbestestendigheid. Het mag die naam niet eens hebben. Waterresistentie zou eigenlijk ook al te veel zijn.

  AAC is verder erg flexibel qua qualiteit. Het is een codec, geen kwaliteitsstandaard.

  Hoe goed is de microfoon? Zou wel fijn zijn om daar een demo van te horen. Hier zit erg veel verschil in. Zeker de laatste twee jaar hebben bepaalde merken stappen gezet terwijl een merk als Jabra waarvan je zou verwachten dat ze heel goed zijn juist tegenvallen.

  1. Precies. Zonder microfoon-test is de review incompleet. Ben wel benieuwd hoe deze Teufels klinken dan. Ben wel fan van de audio van Teufel, ondanks dat het zeker niet neutraal is, iets wat veel mensen onterecht stellen over Teufel.
   Had eigenlijk ook wel wat mee detail gehoord over het geluid. Gewoon een omschrijving over wat het verschil is met iets anders dat veel mensen gebruiken qua weergave van bekende nummers, of per toon-niveau een poging tot een beschrijving.
   Want zoals het nu omschreven is, kan je de review samenvatten tot: Klink goed, zit fijn, batterij ook wel ok en hij heeft ANC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.