Riksja in India
Arjan Olsder
Arjan Olsder

India: Apple verplaatst een kwart van de productie naar ons

De afgelopen twee weken was de redactie van GadgetGear.nl in India. Onder anderen om de thuismarkt van merken als Oppo en OnePlus zelf eens te ervaren. Het land was bezaaid met advertenties voor iPhones en nu blijk dat India een belangrijk productieland voor Apple gaat worden.

Apple produceert al jaren in China, maar wordt daar getergd door onder anderen de chaotische maatregelen rondom het coronavirus, waardoor het moeite heeft haar productie volgends plan te laten verlopen. In India zijn de regels rondom dit soort infectieziekten veel milder. Nouja, er bestaan bordjes hebben we ontdekt, maar het is niet zo dat er iemand is die echt een maatregelen lijkt na te leven in het land.

Op dit moment is India al verantwoordelijk voor 5 tot 7 procent van de productie van Apple producten. De Indiase minister van handel, Piyush Goyal, heeft laten weten dat Apple voornemens is deze productiecapaciteit zo snel mogelijk omhoog te trekken naar 25%. Die productie zal mogelijk, net als de huidige, onder leiding komen te staan van de Chinese partner van Apple Foxconn.

Met het verplaatsen van productie naar India neemt Apple ook een belangrijke stap om problemen met het importeren van componenten voor haar producten te voorkomen. Door de handelsoorlog tussen de VS en China is het lastig om microprocessors naar het land te krijgen. India heeft geen last van dergelijke restricties.

Eén reactie

  1. Hebben jullie ook een reportage of misschien een foto-impressie van jullie bezoek aan India online staan? Op social zijn jullie aanwezig, maar niet bepaald actief? Ik zou daar voor een half jaar heen gaan wat niet door ging door de pandemie. Ben wel benieuwd hoe een media-event van Oppo/OnePlus eruit ziet. Of was het meer een persoonlijke reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.