Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Eén telefoon, twee nummers; zo doe je dat!

Sommige innovaties op het gebied van technologie laten even op zich wachten, en soms kun je daarom denken; waarom was dat nog niet geregeld? Maar als ze er dan eenmaal zijn, springt de gemiddelde gebruiker ook wel even een gat in de lucht. Deze innovatie is er één in die categorie want we kennen allemaal wel het gedoe omtrent het hebben van telefoons. We lopen massaal met (minstens) twee telefoons op zak; één voor zakelijk en één voor privé. Maar waar laat je die dingen steeds? Hier is nu een oplossing voor, namelijk twee telefoonnummers eenvoudig op één telefoon. Hoe je dit regelt? Wij leggen het uit.

Een andere SIM

De welbekende simkaart van plastic is tegenwoordig in te wisselen voor een zogenaamde eSIM.  Dit is een SIM kaart die digitaal is en dus niet meer in de vorm van een plastic kaartje. Naast het grote voordeel dat je deze niet meer kwijt kunt raken en snel kunt aanvragen (niet meer wachten op de post!) zorgt hij er ook voor dat je twee nummers op één toestel kwijt kunt. Het is eigenlijk heel simpel, je ruilt je privé SIM kaart om voor een abonnement met een eSIM en je combineert dit met de fysieke SIM kaart van je zakelijke abonnement. En zie daar; twee telefoonnummers op één telefoon.

Elke telefoon?

Wat nog wel even een opletpunt is, is het type telefoon wat je hebt. Niet iedere telefoon ondersteunt de twee verschillende simkaarten. Maar heb je bijvoorbeeld de populaire iphone 12? Dan is het al mogelijk om de eSIM te gebruiken. Dus nooit meer gepriegel met kleine kaartjes en de kans dat je het kwijt raakt, en daarnaast uiteraard altijd bereikbaar. Ook is het mogelijk om één van de twee nummers op stil te zetten, een fijne bijkomstigheid want áltijd bereikbaar zijn voor werk is wellicht een beetje veel van het goede.

Kortom, een eSIM zorgt ervoor dat je niet meer twee telefoons hoeft mee te nemen. Je kunt gewoon twee nummers combineren op één telefoon. Iets waar de gemiddelde gadgetfreak heel blij van wordt, al is het alleen al om het feit dat er dan meer budget over is om te investeren in één goede telefoon in plaats van in twee halve!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.