Samsung Galaxy S23 Series gelekt door OnLeaks
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

De Samsung Galaxy S23: alles wat je moet weten

De release van de nieuwste Samsung Galaxy S23 is in zicht. Als we de geruchten mogen geloven wordt de nieuwe reeks al begin februari gepresenteerd. De geruchtenmachine draait op volle toeren en er is steeds meer bekend over de S23, S23 Plus en de S23 Ultra, zoals de nieuwe toestellen hoogstwaarschijnlijk gaan heten. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van Samsungs nieuwe vlaggenschip modellen?

Nieuw design zonder camera-eiland

Het camera-eiland is al jaren een vast onderdeel in het ontwerp van nieuwe Samsung telefoons. Maar daar lijkt bij de nieuwe modellen verandering in te komen. Het camera-eiland maakt mogelijk plaats voor een nieuw ontwerp, waarbij de camera’s verzonken liggen in de behuizing. Hierdoor hebben de nieuwe toestellen geen uitstulping meer aan de achterkant en zijn ze lichter. Het is nog even afwachten of dit gerucht klopt.

Geen nieuw design voor de selfiecamera

Er gingen geruchten over de selfiecamera: deze zou onzichtbaar onder het beeldscherm komen. Maar dat lijkt steeds minder waarschijnlijk. Als de camera onder het scherm zit moet hij namelijk het licht en de wazigheid van het scherm met software aanpassen. En dat kan de kwaliteit van foto’s verminderen. Iets wat het smartphonebedrijf natuurlijk absoluut niet wil.

De selfiecamera verschijnt dus naar alle waarschijnlijkheid opnieuw als punch-hole camera aan de voorkant. Hij zou bij het basis- en Plusmodel wel een upgrade krijgen van 10 megapixels naar 12 megapixels en daarmee betere selfies maken.

S23 Ultra: maximale helderheid van 2200 nits

De Samsung Galaxy S23 toestellen krijgen het vertrouwde Amoled beeldscherm. De beelden zijn helder en scherp en dat lijkt bij de Ultra nog een stapje verder te gaan.

Het duurste model zou namelijk een maximale helderheid krijgen van 2200 nits, wat ontzettend scherp beeld geeft. Ter vergelijking: bij de S22 Ultra is de maximale helderheid 1750 nits. Dat betekent dus dat de Ultra een stuk helderder wordt en je bij fel zonlicht beter ziet wat er op je beeldscherm staat.

Variabele verversingssnelheid

De S23 modellen krijgen waarschijnlijk opnieuw een verversingssnelheid (refresh rate) van 48Hz tot 120Hz. Dat is goed nieuws voor gamers en smartphonegebruikers die graag video’s bekijken. Een hoge verversingssnelheid zorgt er namelijk voor dat de beelden snel en soepel in elkaar overlopen.

Door de variabele refresh rate bespaart de telefoon energie en dus batterijvermogen. De nieuwste Samsungs passen zich automatisch aan op waar je mee bezig bent. Dit houdt in dat de refresh rate naar 120Hz gaat als je gamet of filmpjes bekijkt en naar 48Hz gaat als je bijvoorbeeld het laatste nieuws leest.

Meer accucapaciteit voor het basis- en Plusmodel

Het Samsung S23 basismodel en de Plus krijgen mogelijk een grotere accucapaciteit die ook voor een langere batterijduur zorgt. Het vermogen gaat van 3900 mAh naar 4700 mAh. De Ultra krijgt opnieuw een accuvermogen van 5000 mAh; het verschil tussen de modellen wordt hiermee kleiner.

Ook de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chip waar de nieuwe toestellen mee worden uitgerust zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat. Deze processor werkt namelijk snel en energiezuinig, zodat je langer met je telefoon doet voordat je hem weer moet opladen.

Nog even geduld

Al met al beloven de geruchten over Samsungs nieuwe paradepaardjes veel goeds. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben voordat we weten of de geruchten waar zijn. Houd de website goed in de gaten voor nieuws en updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.