Logo GadgetGear.nl
Razer Kiyo Pro Ultra
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Razer toont DSLR-niveau webcam

Het gebruik van webcams heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Wie echt kwaliteit zoekt, moet echter goed zoeken. Razer hoopt die zoektocht nu iets gemakkelijker te maken met de Kiyo Pro webcam.

De Razer Kiyo Pro is een webcam op basis van een 1/1.2” Sony Starvis 2 CMOS sensor. Dezelfde beeldsensor die Sony aan vele bouwers van high-end webcams en dashcams levert. De Starvis sensoren zijn doorgaans groter dan de Sony IMX sensoren die in high-end smartphones worden gebruikt. Daardoor kunnen de grote sensoren met minder licht betere beelden vastleggen. Een slimme keuze dus. Bovendien kan de beeldsensor in combinatie met de beeldprocessor gebruikt worden voor 30fps 4K streaming of FullHD tot 60fps. Of zelfs in HDR als je genoegen neemt met 30fps.

Razer maakt gebruik van AI om het gezicht van de gamer te herkennen en zo achtergronden te blurren. Voor de enorme datastroom maakt de webcam gebruik van USB-C 3.0.

De Razer Kiyo Pro ligt nu in de winkel voor €349,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.