Logo GadgetGear.nl
iPad Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

USB-C verplichting op smartphones, tablets, camera’s en meer vanaf eind 2024

Apple heeft nog even, want de rest doet het eigenlijk al. Tot eind december mogen smartphones nog met een andere aansluiting dan een USB-C poort in Europa verkocht worden.

Vanaf december 2024 is het verplicht voor iedere smartphone om over een USB-C poort te beschikken. Dit geldt wel alleen voor Europa. In de VS en in andere markten mag Apple vooralsnog doen wat het wilt. Naast telefoons, gaat de wetgeving ook gelden voor tablets, hoofdtelefoons, speakers en camera’s. Bovendien mogen laders niet meer standaard worden meegeleverd om de hoeveelheid ewaste terug te dringen.

De reden dat de introductie nog even van ons vandaan is, is het implementatietraject waar de wetgeving doorheen moet. De Europese wetgeving die nu is geschreven moet door alle landen worden omgezet in lokale wetgeving. Daar heeft ieder land 24 maanden de tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.