China
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Handelsoorlog VS met China kent 36 nieuwe slachtoffers

Nadat in oktober 31 nieuwe Chinese bedrijven een handelsverbod kregen om zaken te doen met bedrijven in de VS, voegt de VS daar deze maand nog eens 36 namen aan toe. Het plan van de regering Biden is om de technologische en militaire groei van China te remmen.

De nieuwe lijst bevat weinig bekende namen. Wat misschien enige bekendheid geniet is YMTC, een grote geheugenfabrikant in China. Die kan door het exportverbod nu lastiger bij nieuwe apparatuur en technologie om betere chips te produceren. Ook het Nederlandse ASML is al maanden slachtoffer van de strijd tussen de twee grootmachten. ASML bouwt de machines waarmee Chinese organisaties in staat zijn om chips te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.