Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google klaagt online marketeer aan

Wie niet beter weet, denkt dat Google het internet is. Zeker wanneer je als consument niets anders gewend bent dan de Chrome browser, is Google de doorway naar het internet. Google heeft een reputatie hoog te houden en heeft, zo ver we weten voor het eerst, een online marketeer aangeklaagd.

De online marketeer in kwestie is G Verifier. Het bedrijf schreef onder anderen honderden eigenaren van een Google Business profiel aan met garanties om ze op nummer 1 in Google te krijgen. De Amerikaanse, misschien wat agressievere variant op de campagne “Wij kennen het geheim van Google” dat regelmatig langs ’s lands snelwegen te vinden is.

Daarnaast dreigde het bedrijf om Google My Business profielen af te sluiten of op permanent gesloten te zetten en positieve reviews uit het zicht te plaatsen als eigenaren geen $99 per jaar wilden betalen.

Tenslotte verkocht het bedrijf ook fake reviews op Google. Hierdoor worden consumenten misleid. G Verifier werkte sinds december 2021 op deze manier. Iets waar wat Google betreft nu een einde aan komt.

De boodschap van Google, er is geen bedrijf dat namens Google gunstige posities in de zoekresultaten kan en mag verkopen dan wel gald mag vragen voor de gratis Google My Business accounts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.