Logo GadgetGear.nl
Oppo MariSilicon Y
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Oppo eigen chipsets ontwikkelen in 2024?

Huawei wist als Chinees bedrijf fans aan zich te binden door zelf chipsets te produceren. Dat gaf meer controle over de kosten, maar ook over de prestaties in combinatie met de overige, veelal eigen hardware. Oppo introduceerde in 2022 al eigen chipsets voor beeldbewerking en audio. Volgens geruchten gaat het ook de volgende logische stap zetten en wel de productie van eigen chipsets.

Oppo staat momenteel te boek als één van de Chinese merken die stevige investeringen doet in productinnovatie. Ogenschijnlijk meer dan zusterbedrijven Realme en Vivo. Nu ook OnePlus onderdeel is geworden van de Oppo organisatie ziet het merk een enorme wereldwijde groei. Daarmee is investeren om de voorsprong verder uit te bouwen erg interessant.

Voor komend jaar lijken de vlaggenschip toestellen nog steeds gebruik te gaan maken van de Qualcomm Snapdragon chipset terwijl alles daaronder weer een mix krijgt van Qualcomm en MediaTEK chipsets. Geruchten zeggen nu dat Oppo in 2024 met eigen chipsets zou willen komen. Als Oppo die stap zet, kan dat zeer interessant zijn voor haar klanten.

Overigens zou Oppo niet heel uniek zijn. Zowel Apple als Samsung ontwikkelen ook zelf chipsets. Samsung introduceerde dit jaar voor het eerst vlaggenschepen zonder eigen Exynos chipsets, wat betekende dat Europese consumenten even snelle toestellen kregen als die in de VS.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.