Logo GadgetGear.nl
Sony PlayStation VR2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony PlayStation VR2 gaat €599 kosten en komt in februari

De PlayStation VR bril uit 2016 krijgt komend jaar eindelijk opvolging. Op 22 februari 2023 zal Sony eindelijk de PlayStation VR2 uit gaan brengen. De nieuwe bril bevat een berg aan nieuwe technologie en dat maakt deze nieuwe VR bril wel een stuk duurder.

Met een prijskaartje van 599 zal de PlayStation VR2 bril een stuk duurder zijn dan de nog steeds lastig te krijgen Sony PlayStation 5 console zelf. Zo krijgt de bril onder anderen een 2.000×2.040 pixels tellend OLED display per oog, wat twee keer zoveel scherpte oplevert als de bril uit 2016. Het gezichtsveld wordt met de overige pixels ook nog eens 10% verder opgerekt. De verversingssnelheid van de twee displays is geklokt op 120Hz om nog sneller te reageren op hoofdbewegingen.

Net als de Meta Quest brillen bevat de Sony PlayStation VR2 headset vier tracking camera’s zodat whole room VR geen probleem mag zijn. Of Sony ook hand tracking gaat introduceren zoals Meta dit kan met de camera’s is nog niet bekend. Camera’s aan de binnenkant volgen waar je naar kijkt om beter scherp te stellen op onderwerpen en ook zo de VR beleving nog realistischer te maken.

De lancering van de PlayStation VR2 kan Meta onder druk zetten om sneller met een opvolger voor de goedkope Meta Quest 2 te komen. Meta introduceerde onlangs wel de Meta Quest Pro, maar met een prijskaartje diep in de 3K is die niet gericht op de mainstream gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.