Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: OnePlus SuperVOOC 80W Car Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Twee USB poorten
  • Lichtring
  • Laadt erg snel op

THE BAD

  • Minder stroom te verdelen wanneer je een tweede apparaat aansluit
  • Geen lange, meegeleverde USB kabel

In 2019 kwam OnePlus met haar Warp Charge 30 Car Charger. De eerste 30 Watt 12V autolader voor smartphones. Inmiddels is de naam Warp Charge ingeruild voor SuperVOOC van Oppo, maar komt het merk opnieuw met een krachtpatser voor in de auto.

Unboxing

In het doosje van de OnePlus SuperVOOC 80W Car Charger vinden we naast de lader ook nog een beetje documentatie. In tegenstelling tot de vorige lader, krijg je er geen lange USB kabel meer bij.

Ontwerp

Qua ontwerp is OnePlus voor vereenvoudiging gegaan. Het chique zwart/zilver wordt verruild voor eentonig mat zwart dat echt in ieder auto-interieur welkom is. De herkenbare rode LED ring wordt verruild voor een smalle, verfijnde, helderwitte ring. De geborstelde, metalen cirkel waar de USB-A aansluiting in werd weggewerkt, is nu eenvoudig zwart, maar behuist ook een USB-C aansluiting.

Met andere woorden, minder onderdelen in het doosje en minder onderdelen om de behuizing van te maken zorgen ervoor dat het product veel gemakkelijker, sneller en daarmee goedkoper te produceren is.

Specs

Met deze autolader van OnePlus is iets bijzonders aan de hand. Kijken we naar de powerbanks en snelladers met enorm vermogen, zien we dat dit enorme vermogen overal over USB-C wordt getransporteerd. Bij deze autolader van OnePlus ligt dat totaal anders.

De USB-C poort komt namelijk niet verder dan 30 Watt. Daar kun je onderweg je MacBook niet op draaien en ook niet je telefoon op maximale snelheid laden. Daarvoor moet je bij de USB-A aansluiting zijn.

De USB-A aansluiting kan namelijk wel tot 80 Watt leveren en daarmee wel aan de snellaadvraag van dat soort apparaten voldoen. En met de USB-A kabel die bij jouw OnePlus zat, heb je de ideale kabel om zoveel stroom te verplaatsen meteen bij de hand.

Er is nog iets interessants dat je moet weten. Het is namelijk zo dat de maximale 80 Watt verdeeld wordt over de twee USB poorten, wanneer je meerdere apparaten aansluit. Echter is de som van het geheel bij twee apparaten minder dan 80 Watt. Wanneer de USB lader haar aandacht moet verdelen over twee apparaten, kan het in totaal nog maar 63 Watt verdelen over de twee USB poorten.

Conclusie

Er zijn heel wat handige autoladers, maar het gros ontbreekt het nog altijd aan snelheid. Dat je met deze autolader tot 80 Watt kunt lijkt ideaal, maar dat is met name wanneer je maar één apparaat aansluit op de lader. Sluit je er twee aan, verdampt  21% van de laadcapaciteit. Voor iedereen met een oudere auto met een TomTom of een dashcam erbij, kan dat maar zo het resultaat zijn. In alle andere gevallen heb je hiermee dus een autolader waarmee je ook lekker kunt racen. Nu nog een handige draadloze autolader van OnePlus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.