Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Milwaukee Shockwave Impact Duty Torx bitset (32-delig)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Aardige selectie
  • Populairste bits zitten er meerdere keren in
  • Mooi compact opgeborgen
  • Erg goede bthouder

THE BAD

  • Geen platte schroefbits

We kregen onlangs van een relatie de Milwaukee Shockwave Impact Duty Torx bitset toegestuurd. Tijd voor de redactie om eens te kijken hoe wel of niet handig deze bitset is.

Unboxing

De bitset zit verpakt in haar eigen hardcase. Lekker duurzaam. In de hardcase vinden we de Torx-schroefbits: 31 x 25 mm lengte: 2 x TX10 / 4 x TX15 / 5 x TX20 / 5 x TX25 / 5 x TX30 / 2 x TX40 / 1 x TX50, 1 x TX BO7 / 1 x TX BO8 / 1 x TX BO9 / 1 x TX BO10 / 1 x TX BO15 / 1 x TX BO20 / 1 x TX BO25. En de Shockwave borgbithouder 1 / 4˝ Hex van 73 mm lang. Opvallend is dat in de bithouder al een PZ2 kruiskop zit, dus daar is geen los plekje voor in het doosje. Zo komt Milwaukee aan het mooie aantal van 32 onderdelen, doosje niet meegerekend.

De selectie

De selectie lijkt te zijn gemaakt op slijtage of verlies. Hoe populairder het formaat, hoe meer van dezelfde bits in het doosje zitten, terwijl het verhaal van Milwaukee is dat de extra hard gesmede punten van de schroefbits juist zo lang mogelijk zouden moeten meegaan. Die punt zou daarmee ook slippen tegen moeten gaan terwijl de shockbit gelijktijdig liever is voor de kop van de schroef of bout. Die zou minder snel moeten afbreken bij gebruik van deze bits.

Opvallend is dat we een wel heel populaire bit missen. Dat wil zoveel zeggen als dat we teveel schroeven tegenkomen die nog zo’n bit nodig hebben… ik heb het over de platte schroefbit. Hoewel je mij echt niet meer een schroef met zo’n kop in een stuk hout ziet draaien, moet ik ze nog weleens verwijderen. En ook bij klusjes aan elektra zou ik het toch wel heel fijn vinden als ik daar niet nog een aparte bitset voor hoef mee te nemen. Dat is gewoon onhandig. Het resultaat is dat ik in de praktijk dus drie torx bits eruit heb gegooid en zelf drie platte bits aan het doosje heb toegevoegd. Dat kan immers ook, maar is natuurlijk niet het idee.

De ervaring

De Shockwave bithouder is echt een heerlijke bithouder die de snelle verwisseling van bits mogelijk houdt terwijl de bithouder de bit echt goed inklemt tijdens gebruik. Daar ben ik dus heel happy mee. Ook fijn is dat je de metalen ring van de bithouder kunt vasthouden tijdens het schroeven voor meer stabiliteit tijdens het werken.

Na twee maanden klussen merk ik qua slijtage nog weinig aan de bits. Nu geef ik toe dat ik niet dagelijks aan het schroeven ben, maar toch zeker om het weekend lekker klus. Qua duurzaamheid van de bits zit het voor mijn gevoel dan wel goed.

Conclusie Milwaukee Shockwave Impact Duty Torx bitset

De selectie van bits had wat ons betreft zeker anders gemogen. Die ouderwetse, platte kop missen we in de praktijk nog te hard. Dit is dan ook echt waar deze Milwaukee Shockwave Impact Duty Torx bitset de minpunten pakt, want verder lijkt de kwaliteit echt dik in orde te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.