Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus komt met maximaal 5 jaar firmware updates

Gisteren beschreven we al hoe de nieuwe Battery Health Engine van moedertje Oppo er voor zorgt dat batterijen van Oppo en OnePlus jaren langer mee kunnen gaan. Ook beschreven we in dat artikel dat het ook vraagt om langere updates. OnePlus gaat die nu leveren.

Op geselecteerde apparaten zal OnePlus voortaan vier Android OS updates leveren en vijf jaar beveiligingsupdates. Er werden geen referenties gemaakt naar huidige modellen, dus de verwachting is dat het om de nieuwe 11 series zal gaan die volgend jaar op de markt gaat komen. De Battery Health Engine heeft namelijk ook aanpassingen in de batterij nodig om deze goed te kunnen revitaliseren.

Ook kondigde OnePlus grote verbeteringen aan voor OxygenOS13. De nieuwe AI System Booster moet het geheugenbeheer nog verder optimaliseren, waardoor jouw smartphone langer, vlotter zal presteren. Er komen nieuwe opties voor het always on display op basis van omgevingsfactoren als temperatuur en locatie, maar ook voor Spotify. In Google komt Spatial Audio naar OxygenOS13, waardoor je virtual surround sound gaat ervaren en met private safe 2.0 kun je het delen van gegevens door apps nog beter controleren. Wanneer je bijvoorbeeld een screenshot van Messenger of WhatsApp maakt, kan OxygenOS automatisch persoonsgegevens onleesbaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.