MediaMarkt Tech Village
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

MediaMarkt komt komend jaar met kleiner winkels

Vanaf 2024 gaan we kleinere vestigingen van het Duitse MediaMarkt in Nederland zien. De winkels zullen slechts 400 tot 800 vierkante meter groot zijn en ingericht worden naar het smart-concept van de winkelketen.

De kleinere winkels draaien al in Italië en hebben een bijzonder neveneffect voor de online verkopen van het concern. Die verdubbelen in gebieden met zo’n kleinere winkel. Het idee is nu om in de Benelux 3 tot 4 van deze winkels per jaar te openen aldus RetailTrends. De nadruk op nieuwe filialen lijkt wel op België te liggen daar in Nederland de filialen al een goede dekking hebben. Daarbij is het zo dat de kleinere winkels zeker niet ten kosten gaan van de grotere filialen, waar de Nederlandse branchegenoot BCC juist wel de grote winkels inwisselt voor kleinere filialen.

MediaMarkt zou na Rotterdam ook nog een tweede Tech Village vestiging in Nederland aan het plannen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.