Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Bullitt gaat met MediaTek smartphones met satellietcommunicatie bouwen

De Bullitt Group kennen we van rugged smartphones als die van CAT en Motorola. Het bedrijf slaat nu de handen in één met het Chinese MediaTEK om de eerste Android met satellietdekking te bouwen.

Bullitt staat bekend om het bouwen van smartphones die in lastige situaties gebruikt kunnen worden. Dat kan ook zijn in gebieden waar niet of nauwelijks dekking is vanuit traditionele zendmasten.

Waar Apple onlangs een abonnement aankondigde voor noodcommunicatie via satellieten, gaat Bullitt met haar nieuwe MediaTEK smartphones een stapje verder. Daar wordt het mogelijk om gewone messaging applicaties te gebruiken over een satellietverbinding. Daarbij ondersteept Bullitt wel dat satellietcommunicatie alleen wordt gebruikt op het moment dat andere verbindingen echt niet beschikbaar zijn. Dit mogelijk om de kosten van de dure verbindingen in de perken te houden.

In hoeverre je bij Bullitt of bijvoorbeeld een SpaceX een abonnement moet afsluiten voor de verbinding, is nog onbekend.

Naarmate satellieten lager in een baan om de aarde komen te hangen, wordt het scenario van satellietcommunicatie voor smartphones steeds realistischer. Het stelt smartphonebouwers ook in staat om zelf wereldwijde dekking aan te bieden door overkoepelende afspraken te maken met partijen als SpaceX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.