Xiaomi 12T en Xiaomi 12T Pro – Alles dat jij moet weten

Xiaomi 12T Pro

Ze zijn zojuist gepresenteerd, het embargo is eraf dus eindelijk mogen we je alles vertellen over de 12T series van Xiaomi. Okay, de toestellen waren in het verre oosten allang beschikbaar en daarmee verre van geheim. Dus eigenlijk gaat het vooral om de prijs.

Xiaomi 12T

De Xiaomi 12T is de nieuwe high-end midranger in de familie. Dit zien we vooral terug in de keuze voor de MediaTek Dimensity 8100-Ultra chipset en de ‘slechts’ 108 megapixels van de main camera. Hoewel dit kloppend hartje van de smartphone wat goedkoper is, is het best een vlot beestje met 8GB LPDDR5 werkgeheugen en maximaal 256GB opslag.

Het echte nieuws is natuurlijk de 108 megapixel camera. Xiaomi heeft de main camera uitgerust met een Samsung Isocell HM6 beeldsensor. Bijzonder is hoe Xiaomi uitlegt hoe de camera met de telling van beeldpunten om gaat. In de specsheet schrijft Xiaomi 1.92μm 9-in-1 pixel size. Met andere woorden, je krijgt een 1.92μm pixel size door 9 pixels te bundelen waardoor je op die pixel size 12 megapixels overhoudt met een enorm goede lichtgevoeligheid van f/1.7. Overdag kun je wel op volle resolutie plaatjes knallen en die zijn, in ieder geval in de demo, adembenemend.

Xiaomi 12T kleuren

De rest van het camera-eiland bestaat uit een 8 megapixel ultra groothoek camera en een 2 megapixel macro-camera. Die laatste zit er mogelijk om zodat ze aan drie camera’s konden komen, maar het is de vraag of iemand hem echt ooit gaat gebruiken natuurlijk. Voorop zit een 20 megapixel selfie-camera.

Gamers gaan genieten van een vlak 120Hz 1220p AMOLED DotDisplay met HDR10+ ondersteuning en een vingerafdruksensor onder het display. Opladen doe je met dezelfde 120 Watt lader die werd geïntroduceerd met de Xiaomi 12 Pro en de batterij meet 5.000mAh. Het toestel kan niet draadloos laden en is niet waterdicht, maar dat verwachten we ook niet in deze prijsklasse. Xiaomi heeft 42 veiligheidschecks ingebouwd om ongelukken met deze enorm hoge laadsnelheid te voorkomen. De Harman/Kardon speakers van Samsung zijn Dolby Atmos gecertificeerd.

De achterkant van de Xiaomi 12T Series is gematteerd glas. Het display wordt beschermd met Gorilla Glass 5.

Xiaomi 12T Pro

De Xiaomi 12T Pro is het nieuwe paradepaardje van het merk. Deze komt wel met de premium Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 chipset die de snelste op de markt is. Ontwikkeld op maximaal 3.2GHz met de zevende generatie AI engine en het X65 5G modem heb je de laatste technologie in je hand.

Ook hier krijg je weer het vlakke 120Hz 6.7 inch 1220p AMOLED DotDisplay met Dolby Vision, HDR10+ en vingerafdruksensor onder het display. Wel is er voor gekozen om nu met een vlak display te werken in plaats van de curved AMOLED van de Xiaomi 12 Pro. Het zal aan jouw persoonlijke voorkeur liggen of dit echt een gemis is, maar het levert wel een flinke besparing op de kostprijs van het toestel op.

Xiaomi 12T Pro kleuren

Maar snel door naar de camera, want daar draait het natuurlijk allemaal om bij deze release. Ook hier weer een indrukwekkende main camera van Samsung. Ditmaal een 1/1.121″ Isocell met een capaciteit van 200 megapixels. Deze camera en de chipset laten het toe om in 8K te filmen.

Het camera-eiland wordt afgemaakt met een 8 megapixel ultra-groothoek en opnieuw die 2 megapixel macro-camera. Voorop zit ook hier een 20 megapixel selfiecamera. Zoals je wellicht al verwacht, wordt ook deze opgeladen met die fijne 120 Watt lader en krijg je ook hier een batterij van 5.000mAh. Draadloos laden is er niet bij en waterdicht is het toestel ook niet. Ook hier zijn weer Harman/Kardon speakers van Samsung geplaatst.

Xiaomi 12T Series Media Launch

200MP Xiaomi Pro Cut

Deze nieuwe optie maakt het op basis van AI mogelijk om slim afleidende elementen uit foto’s te filteren. De AI kan zelfs voorstellen doen voor de ideale compositie van het beeld. leuk!

In-sensor Zoom

Xiaomi voert de cropping op de beeldsensor uit en noemt dit in-sensor zoom. Digitaal wordt de gecropte afbeelding weer opgeblazen om toch tot een forse afbeelding te kunnen komen. Xiaomi noemt dit ookwel, net als andere merken, hybrid zoom.

Xiaomi Mega Nights

Om heldere nachtfoto’s te maken laat de beeldsensor zo veel mogelijk licht binnen. Daarom is de sensor zo groot. Daarnaast worden 16 pixels via pixel binding samengevoegd. 16 pixels werken dan als 1 grote van 2.56μm. Dat levert nog altijd een mooie 12,5 megapixel foto op terwijl je overdag op 200 megapixels de foto’s eruit kunt knallen.

Prijzen

De Xiaomi 12T komt in de varianten 8GB+128GB en 8GB+256GB en gaat in de goedkoopste variant €599 kosten. De Xiaomi 12T Pro komt in de varianten 8GB+128GB, 8GB+256GB en 12GB+256GB en gaat vanaf €749 de schappen in. Met name voor de pro is dit best een schappelijke prijs voor de specs die je krijgt. In de eerste zes maanden dat je jouw toestel bezig, mag je het scherm eenmaal gratis laten herstellen. Buiten de garantieperiode mag je een reparatie claimen waarbij je niet voor de arbeidstijd hoeft te betalen.

Xiaomi 12T kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Xiaomi 12T kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl