Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Eaton 3S Mini UPS

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi compact
  • Gemakkelijk in te stellen

THE BAD

  • Geen wallmount opties
  • Geen meegeleverde instructies voor het vervangen van de batterij

Stel je hebt een beveiligingscamera, mediaplayer, router of iets totaal anders dat je graag van een backup stroomvoorziening voorziet, zonder meteen te investeren in een enorme UPS oplossing. Dan heeft Eaton met de Eaton 3S Mini UPS misschien een heel mooie oplossing.

De Eaton 3S Mini UPS is namelijk een compacte stroomvoorziening die apparaten tot 2 uur van stroom kan voorzien tijdens een uitval van het elektriciteitsnet in huis of op kantoor. Je kunt het zien als een powerbank met een vast doel en onderdeel van het stroomnetwerk.

Unboxing

In de verpakking van de Eaton 3S Mini UPS  vinden we de mini UPS zelf met de nodige documentatie, een stroomkabel en vier DC pluggen. Om precies te zijn, de volgende ‘ barrel connectors’:

  • 5 x 1.3mm
  • 5 x 2.1mm
  • 75 x 1.7mm
  • 5 x 2.5mm

Ontwerp

Qua ontwerp heeft Eaton voor een mooie, compacte behuizing gekozen die speels afwisselt tussen wit en zwart plastic. Het geheel voelt zeer stevig aan. Op de zijkant zitten vier groene LED’s die aangeven hoe vol de Eaton 3S Mini UPS is. In theorie is die altijd vol, maar tijdens stroomuitval krijg je hier een indicatie hoe snel de accu van het apparaat leeg loopt. Helaas komt de unit niet met schroefopeningen om hem aan de muur of aan een plafond te monteren. Hij moet dus altijd ergens kunnen liggen, of je moet creatief gaan tapen. De kabels zitten wel keurig aan dezelfde kant. De status LED’s kunnen ook gebruikt worden om aan te geven dat het apparaat een storing heeft.

Instellen

Wanneer je de juiste plug voor jouw apparaat hebt gevonden, is het belangrijk dat je ook het juiste voltage instelt op de Eaton 3S Mini UPS. Dit doe je via de enige knop op de zijkant van het apparaat. Je kunt kiezen tussen 9V, 12V, 15V en 19V. Uiteraard wil je niet te weinig leveren omdat jouw apparaat daar weinig mee zal kunnen en ook niet teveel om jouw apparaat niet op te blazen. Let hier dus goed op. Overigens kun je deze informatie vaak teruglezen op de originele stroomvoorziening die bij jouw apparaat zit. Heb je dit eenmaal gedaan, dan ben je meteen klaar. Hoe lang jouw apparaat van stroom wordt voorzien, hangt dus sterk af van hoeveel stroom deze trekt. De 2.200mAh accu in deze UPS levert tot 36 Watt aan vermogen. Zelf schat Eaton dat je afhankelijk van de situatie 40 tot 120 minuten door kunt zonder stroom. Ook krijg je twee jaar garantie, wat erg fors is.

Duurzaamheid

Qua duurzaamheid zien we dat Eaton geen overbodige plastics gebruikt in haar verpakking. We komen vrijwel enkel karton tegen dat we weggooien. Er zijn verkooppunten die aangeven dat de batterij gemakkelijk te vervangen is, maar de documentatie in de doos spreekt daar niet over. Er zitten schroefopeningen onder de rubber voetjes. Let er wel op dat je een beetje weet hoe je voorkomt dat je jezelf een schok geeft wanneer je besluit de unit te openen. We houden je er graag bij als lezer 😉

Conclusie Eaton 3S Mini UPS

Kleine apparaten die je bij stroomuitval toch graag blijft gebruiken. Wie heeft ze niet. Met de Eaton 3S Mini UPS heb je een compacte oplossing om ze tot twee uur lang nog van stroom te voorzien. Ik gebruik deze oplossing bijvoorbeeld voor mijn Arlo hub zodat beelden van de beveiligingscamera’s gewoon nog worden opgeslagen bij stroomuitval (mijn router en modem zitten op een grote UPS in de meterkast). Super handig dus om deze optie te hebben.

Eaton 3S Mini UPS kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.