Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Devolo WiFi 6 Repeater 5400

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Repeater of access point
  • Compact
  • Duidelijke signaal LED
  • Snelle installatie

THE BAD

WiFi repeaters zijn er al jaren. Devolo springt nu in het gat van de WiFi 6 repeaters. Die zijn nog best schaars. De Devolo WiFi 6 Repeater 5400 is het instapmodel uit de serie.

Specs

De Devolo WiFi 6 Repeater 5400 is een adapter met een 4×4/2×2 MIMO antenneconfiguratie. Over 5GHz verplaatst de adapter maximaal 4.800Mbps en over 2.4GHz 574Mbps. Via OFDMA kan de adapter meerdere datastreams opbouwen over WiFi 6 terwijl MU-MIMO beschikbaar is voor oudere apparaten die een hoge snelheid vragen. Helaas kan de adapter geen gebruik maken van powerline internet om zo als acces point te werken. Daarvoor moet je shoppen in de Magic series van Devolo.

Ontwerp

Op de behuizing van de Devolo WiFi 6 Repeater 5400 zit een enorm signaal logo van groene LED’s. Hierop laat Devolo zien hoe goed of slecht het signaal met de WiFi bron is. Zo kun je de adapter verplaatsen over stopcontacten in de hoop het best beschikbare signaal te vinden. In de slaapkamer kun je er voor kiezen via het web portaal van de adapter de verlichting uit te zetten. Doordat hij met een losse stroomkabel komt, heb je meer plaatsingsopties dan de goedkopere Devolo WiFi 6 Repeater 3000. In het ontwerp van het kastje zitten ook twee uitschuifbare pootjes om hem zo rechtop te kunnen zetten.

Installatie

Devolo belooft een installatie in 5 minuten. Aansluiten, op de WPS knop van de repeater drukken en op die van de router. Daarna nemen ze elkaars data over. Top. Wil je hem in acces point modus gebruiken, dan kan dat ook. Dan doorloop je de installatie via de app en kun je via de web interface van de adapter de acces point modus activeren. Je bent dan wel wat langer op weg.

Voor de fijnproevers kun je overigens zeer diep in detail duiken aangaande ondersteunde kanalen en andere opties voor het WiFi 6 netwerk. Ook snellere roaming kun je activeren, maar dan moeten wel alle WiFi punten in huis daar ondersteuning voor bieden. Devolo zet die optie standaard dus uit en dat snappen we.

Voor het access point maak je gebruik van een LAN aansluiting die op de adapter aanwezig is. De andere blijft aanwezig om een apparaat op WiFi aan te sluiten via een LAN kabel. Gebruik je hem als repeater, dan kun je de beide LAN aansluitingen gebruiken.

De adapter biedt ook de mogelijkheid om WPA3 in huis te gebruiken.

Het Devolo mesh ecosysteem

De Devolo WiFi 6 Repeater 5400 ondersteunt het mesh netwerk van Devolo. Gebruik je meerdere Devolo WiFi 6 adapters in huis, kunnen die zelf altijd de snelste dataroutes binnen huis kiezen. Via de Home Network App van Devolo krijg je meer inzicht in hoe dit is ingesteld.

Conclusie Devolo WiFi 6 Repeater 5400

De Devolo WiFi 6 Repeater 5400 is een zeer gemakkelijke repeater om even snel te installeren in jouw WiFi netwerk. Bovendien is de optie om ook in acces point modus te draaien naar mijn mening briljant in zo’n compact apparaat. Doordat hij niet op het stopcontact zelf gaat, heb je ook meer plaatsingsopties. Een gemakkelijke en relatief goedkoper manier dus om jouw WiFi 6 netwerk uit te bereiden. Eventueel is hij aan te sluiten op de Eaton 3S Mini UPS om hem van backup power te voorzien.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.