Samsung Experience Store Breda Voorgevel
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook op het gebied van smart home kruipen Samsung en Google nader tot elkaar

Samsung en Google doken al met elkaar onder de lakens voor het nieuwe Android Wear OS dat nu deels draait op Samsung’s Tizen code en waarbij Samsung het voordeel heeft verworven als eerste met het OS naar de markt te komen. Ook op smart home gebied komen de twee merken nader tot elkaar.

Met de komst van Matter zullen beide merken multi-admin mogelijkheden gaan uitrollen. Het wordt dan mogelijk om Samsung en Google apparaten vanuit zowel Google Home als vanuit Samsung SmartThings te beheren. De reden dat dit kan is doordat beide bedrijven er voor kiezen om Matter te gaan ondersteunen. Apparaten die Matter ondersteunen gaan helemaal open om door andere platformen geconfigureerd te worden.

Het is wel zo dat de uitrol van Matter gefaseerd is. Dit doet de beheerder van de standaard per productcategorie. Bovendien moeten fabrikanten hun producten Matter compatible maken. Iets dat voor Google en Samsung wellicht niet heel lastig is omdat beide partijen hun eigen platform kunnen gebruiken als vertaalslag voor oudere hardware. Hoe dan ook, voor de consument wordt domotica weer een stuk gemakkelijker.

Eén reactie

  1. Ik hoop wel dat er een duidelijk verschil blijft qua beleid rond privacy, want ik vind het niet zo prettig dat mijn gegevens bij Google komen te liggen. Ik snap dat ik slechts een nummer ben en dat Google niet geinteresseerd is in mij persoonlijk, maar al die protocollen waarmee ze sturen waar mijn zoekresultaten heen gaan op basis van wat mijn persoonlijke voorkeuren zouden zijn, ben ik geen fan van.

    Niet dat ik denk dat Sammy zo waterdicht is, maar ze hebben geen/minder services waarbij het belangrijk is dat ze dit soort gegevens verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.