Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netflix in actie tegen kosten splitters

Met de toenemende groei aan streamingdiensten in Nederland is het delen van een abonnement gemeengoed geworden. Zeker voor de duurdere diensten als Netflix is dit gedrag een doorn in het oog. Nu.nl berekent dat het meeliften een omzetderving van 6,6 miljoen oplevert.

Nu.nl heeft telecompaper laten becijferen hoeveel Netflix gebruikers hun accounts delen met mensen buiten het huishouden. Dit aandeel zou rond de 26% liggen. Of die personen buiten het huishouden meebetalen aan het abonnement is onbekend.

Op basis van die 26% zou het om 800.000 huishoudens gaan en op basis daarvan zou Netflix 6,6 miljoen euro per maand mislopen. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat die die account meelifters bereid zijn dan wel in staat zijn om het abonnementsbedrag te betalen. Wereldwijd verwacht Netflix zelf dat het aantal account sharers op bijna de helft van de 220 miljoen gebruikers ligt.

Op basis van IP adressen en locatiegegevens kan Netflix inmiddels aardig inzichtelijk maken welke accounts mogelijk delen met andere gezinnen. Die accounts krijgen nu al het aanbod dat wanneer mensen buiten het gezin naar een eigen account overstappen, de kijkgeschiedenis mee gaat. Daarnaast komen er mogelijk subaccounts van enkele euro’s per maand om toch omzet uit het delen van accounts te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.