Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meta (Facebook) moet Giphy weer verkopen

Enkele jaren geleden werden gifjes, bewegende afbeeldingen, in chats ineens enorm populair. Het populairste platform was Giphy. Om te voorkomen dat concurrenten de overhand kregen, wist Facebook het platform snel te kopen.

Die overname bleef echter altijd ter discussie staan voor het Het Britse Competition Appeal Tribunal. Op basis van nieuwe stukken, heeft het geoordeeld dat de overname van het platform de concurrentie op de markt voor advertenties tegengaat. Op basis daarvan is de overname alsnog afgekeurd en zal Meta toch tot verkoop over moeten gaan. Meta legt zich bij de beslissing neer en zal starten met de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.