OnePlus 10T
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: OnePlus 11 Series krijgt geen Pro meer

Het gonst van de geruchten over de OnePlus 11 series. Niet zo heel raar natuurlijk, want het is alweer bijna het eerste kwartaal van volgend jaar… okay, misschien is het toch wat vroeg, maar deze juice is sappig.

In de OnePlus 10 Series was geen basismodel OnePlus 10. Of in ieder geval niet hier in Nederland. Er was alleen de Pro met Hasselblad licentie. Een tweede Hasselblad zat er niet in bij OnePlus. Moedertje Oppo presenteerde namelijk haar Oppo Find X5 Pro met Hasselblad en de merklicentie met DJI (eigenaar van Hasselblad) staat maar twee telefoons per jaar toe met het Hasselblad merk erop. Het jaar ervoor presenteerde OnePlus nog de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro met beiden een Hasselblad terwijl de Oppo Find X3 Pro zonder Hasselblad merk op de markt kwam.

Maar wat gaan OnePlus en Oppo volgend jaar doen? De merklicentie staat ook volgend jaar weer twee Hasselblad toestellen toe. Overigens voor het laatste jaar, want dat contract staat op het punt te verlopen. Het is nog niet bekend of Oppo en OnePlus met Hasselblad door willen gaan. Uiteraard hopen we dit wel.

Hoe dan ook, de OnePlus 11 Series komt eraan en nu is het nieuws dat OnePlus mogelijk de ‘Pro’ niet zal uitbrengen. De OnePlus 11 wordt gewoon het vlaggenschip. Net als in het verleden het geval was met de OnePlus 1, 2, 3, 4, 5 etc. Een duidelijker verhaal dus.

Maar wat gaat er dan met Hasselblad gebeuren? Gaat die licentie gebruikt worden op een smartphone zonder een pro in de naam, of verschuift die hele licentie wellicht naar Oppo’s Find X series?

Het zijn maar geruchten en we moeten nog maanden wachten voor we echt zien wat de naamgeving van het nieuwe toestel gaat worden en wat de merken met Hasselblad gaan doen. Hebben ze Hasselblad echt nodig voor een toffe camera-ervaring, of kunnen ze dat zonder Hasselblad ook en is Hasselblad voor OnePlus wat FIFA is voor EA?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.