Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

De Sony ZV-1F: de vlogcamera voor beginners

Sony heeft met de ZV-1 de vrijwel perfecte vlog camera gemaakt. Voor de helft van de prijs is de uitgeklede ZV-1F nu beschikbaar. De moeite waard? Sony wil de ultieme vlog start cam gemaakt hebben.

Eerder roemden wij de Sony ZV- 1 als een erg goede vlog camera. Natuurlijk kan je er meer mee doen zoals andere video content maken en fotograferen. De ZV-1F is louter gericht op video content creatie. Zo heeft de camera vlogvriendelijke functies zoals een brede 20 mm-equivalente lens, een goede microfoon met een afneembaar windscherm en Sony’s ‘productshowcase’-modus, die automatisch detecteert wanneer je een object voor de camera houdt en dan direct daarop scherp stelt.

Compleet voor beginners

De camera weegt 229 gram, is uitgerust met Sony’s nieuwste cameratechnologie en biedt eenvoudige connectiviteit om snel te kunnen delen met alle sociale netwerken via de Imaging Edge Mobile Plus-app. Het zou de ideale beginners camera voor vloggers en content creators zijn. Met diverse accesoires is het inderdaad een interessante camera. Met een flagship telefoon kan je waarschijnlijk veel van hetzelfde, maar dan ben je wel zeker het dubbele aan geld kwijt; heb je minder accu mogelijkheden en is een externe microfoon vaak niet mogelijk.

Hotmarks

Gebruikers kunnen zelfs opnamen markeren om op Social Media te posten met behulp van ‘shot marks’ tijdens en na het opnemen. Gemarkeerde clips van 15, 30 of 60 seconden zijn eenvoudig uit te knippen en te transporteren naar een smartphone om direct door te plaatsen op het gewenste kanaal. Alles zonder de lengte of vorm aan te passen voor het platform.

Live streaming

Gebruikers kunnen de ZV-1F als een live streaming-camera gebruiken. Met een geschikte videoconferentie-app of vergelijkbare software kan de ZV-1F als een geavanceerde webcam functioneren indien deze via USB met een computer of smartphone is verbonden.

GP-VPT2BT Shooting Grip

De ZV-1F is compatibel met de GP-VPT2BT Shooting Grip met Wireless Remote Commander die onder andere draadloze bediening van inzoomen en opnamen biedt. Deze grip is ook te gebruiken als een ministatief voor stabiele handsfree shots. Daarnaast kan een externe microfoon eenvoudig worden aangesloten op de accessoire shoe, voor heldere geluidsopnamen.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe ZV-1F is vanaf deze maand verkrijgbaar in de Benelux voor €650.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.